McCain investeert €17 mln in zijn fabriek in Béthune

McCain gaat zijn fabriek in Béthune, Pas-de-Calais, moderniseren om nieuwe verpakkingen te produceren die beter geschikt zijn voor massadistributie en om "zijn concurrentievermogen te versterken", dankzij een investering van €17 mln.

Het nieuwe investeringspakket, dat een vervolg is op de €125 mln uitgaven voor een periode van vijf jaar in Frankrijk, moet het mogelijk maken "de modernisering van de fabriek voort te zetten, een nieuwe verpakkingslijn te creëren" en "een nieuwe verpakking voor frites, meer geschikt voor massadistributie" op te zetten, aldus een persbericht van McCain Foods.

"Deze investering van €17 mln in Béthune is de eerste in een reeks die McCain tegen 2026 zal inzetten om te evolueren naar een modernere en duurzamere industriële productie", merkte Erwin Pardon, voorzitter van McCain Europe, op.

De Franse minister van Industrie, Agnès Pannier-Runacher, heeft nog niet zo lang geleden een bezoek gebracht aan de vestiging in Béthune, een stad die hard is getroffen door de sluiting van de bandenfabriek van Bridgestone, waar bijna 900 mensen werkten. In Bethune, waar McCain sinds 1986 gevestigd is, werken bijna 230 mensen, voor twee productielijnen, de ene voor diepgevroren frites, de andere voor aardappelpuree.

Bron: potatobusiness.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven