Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bonduelle boekt 4,6% meer winst

Op 24 september 2021 heeft de Raad van Commissarissen, onder voorzitterschap van Martin Ducroquet, de statutaire en geconsolideerde jaarrekening van Bonduelle Group voor het boekjaar 2020-2021 beoordeeld, zoals die was goedgekeurd door de Algemene Directie en gecertificeerd door de wettelijke auditors.

"Bonduelle Group boekte in het afgelopen financieel jaar weer een omzetgroei tegen constante wisselkoersen en behield, ondanks de coronacontext, de winstgevendheid op peil. In een consumentenomgeving die er heel anders uitzag dan die waarop de doelstellingen waren gebaseerd, hebben we onze veerkracht getoond dankzij een portfolio van gediversifieerde bedrijfsactiviteiten op het vlak van technologieën, afzetkanalen en geografische gebieden", berichtte CEO Guillaume Debrosse.

Zakencijfer
Met € 2,7786 miljard stijgt de omzet van de groep voor het boekjaar 2020-2021 (1 juli 2020 - 30 juni 2021) met 1,6% op like-for-like basis, in lijn met de doelstellingen die aan het begin van het boekjaar werden geformuleerd, maar daalt die met 2,7% tegenover de gerapporteerde cijfers. Valutaschommelingen hadden dit jaar een bijzonder ongunstig effect, waardoor de groei van de groep met bijna 4,3% daalde, voornamelijk door de sterkere euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar, de Russische roebel en de Canadese dollar.

Operationele winstgevendheid
Voor boekjaar 2020-2021 bedraagt de operationele winstgevendheid van de Bonduelle Group € 100,4 miljoen tegen de huidige wisselkoers en € 104,3 miljoen bij constante wisselkoers (vorig boekjaar: € 108,7 miljoen). De huidige operationele marge van 3,6% ligt in lijn met de doelstellingen.

De langdurige coronacrisis enerzijds, die extra kosten meebracht voor onder meer desinfectie, aanpassing van de organisatiestructuur en productiviteit, en de operationele moeilijkheden voor het verse bedrijfssegment in Noord-Amerika anderzijds, die overigens deels verband houden met dezelfde context (bijkomende logistieke kosten, inflatie, arbeidstekorten, weersomstandigheden, branden, ziektedruk bij grondstoffen), hadden een negatieve impact op het bedrijfsresultaat, wat de solide prestatie in het longlife bedrijfssegment in Europa, Rusland en Oost-Europa, maar ook in Noord-Amerika, overschaduwde.

Ondanks deze context zette de groep zijn beleid van merkontwikkeling voort met een stijging van meer dan 10% in marketinginvesteringen en een blijvende inzet op innovatie (assortiment zonder gewasbeschermingsresiduen, enz.).

Rekening houdend met niet-recurrente elementen (€ 3,2 miljoen) die verband houden met de verschillende herstructureringen die tijdens het jaar hebben plaatsgevonden (onder meer de overname van de activa van de coöperatie France Champignon), bedraagt het bedrijfsresultaat van Bonduelle Group € 97,2 miljoen (vorig boekjaar: € 101,9 miljoen).

Klik hier om het volledige persbericht te lezen.

Publicatiedatum: