Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stabiele Italiaanse Jujube-markt

Het Italiaanse Fellini Patrizio heeft onlangs kunnen profiteren van de oogst van 2000 nieuwe jujube-planten. Jujube wordt ook wel borstbes, borstbezie of rode dadel genoemd en is de vrucht van twee nauw verwante, sterk op elkaar gelijkende soorten uit de Rhamnaceae, de Indiase jujube en de Chinese jujube. Rijp fruit smaakt een beetje naar peren. Het is een seizoensgewas dat in trek is. De jujubes zijn verkrijgbaar in bekertjes en in bakjes van 250 gram.

Bakjes en bekertjes met jujubes van het merk Sfizi

De oprichter van het bedrijf, Patrizio Fellini, is een voorstander van de aanplant van jujube. “Het is een traditionele teelt die wij hebben geprofessionaliseerd en gestandaardiseerd. Om resultaten van hoge kwaliteit te verkrijgen, moet een jujube-plantage worden op specialistische wijze worden beheerd.” 

Patrizio Fellini

De teelt van 2021 is overvloedig en vereist geen bijzondere verzorging. De enige behandelingen die werden uitgevoerd, waren ter bestrijding van de steenvruchtvlieg. 

Fellini wijst erop dat de oogst in drie keer moet worden uitgevoerd. Op deze manier wordt er een gewas verkregen met een goed suikergehalte en kan het met de juiste rijpheid worden aangeboden.

Het oogsten

“Enkele jaren geleden trok dit gewas de aandacht van de consument en vervolgens vroegen steeds meer retailers ernaar. Dit gewas is GlobalGAP gecertificeerd”, zeggen Emile en Valentina Fellini. 

Valentina, Patrizio en Emile Felini

In veel gebieden is de jujube-teelt lange tijd marginaal gebleven. Fellini Patrizio heeft besloten om het op een professionele manier aan te pakken, omdat hij geloofde in het gewas. En de resultaten bewijzen zijn gelijk, want de markt is al meer dan twee maanden stabiel.

Voor meer informatie:
Fellini Patrizio S.r.L.
Via G. Pascoli, 875
47035 Gambettola (FC) - Italië
+39 0547 659 777
emile@fellinipatrizio.it 
www.fellinipatrizio.it 

Publicatiedatum: