Steeds meer Zimbabwaanse telers wagen zich op de knoflookmarkt

Onder invloed van de sterke vraag naar knoflook tijdens de pandemie, groeide de knoflookteelt in Zimbabwe dit jaar met meer dan 600%. Douglas Msipa, vertegenwoordiger van de Tumeric Growers Association of Zimbabwe (GGTAZ), laat weten dat de Zimbabwaanse knoflookoogst vorig jaar nog 200 ton bedroeg. 

Msipa vertelt dat steeds meer Zimbabwaanse telers de knoflookteelt omarmen. Het land rekent dit jaar op een knoflookoogst van 1.200 ton. "We hebben al een lange weg afgelegd. We reizen met ZimTrade het land rond om telers enthousiast te maken. Aanvankelijk waren er slechts een paar geïnteresseerden. Nu de vraag naar knoflook stijgt, lijkt de belangstelling voor de teelt ook verder toe te nemen," vervolgt hij. 

Msipa legt uit dat de vraag naar knoflook omhoog is geschoten omdat mensen zich tijdens de pandemie bewust zijn geworden van de medicinale eigenschappen van het gewas. Hij voegt eraan toe dat er  sprake is van een tekort aan knoflookzaad in het land. De organisatie heeft de knoflookexport verboden om de lokale beschikbaarheid van zaad te bevorderen. 

"Het is nog altijd een uitdaging dat er een tekort aan zaad is, vandaar dat wij als organisatie de export van knoflook hebben verboden. Dit zal de productie van zaad bevorderen zodat we onze productiedoelstelling van 25.000 ton knoflook uiteindelijk zullen kunnen verwezenlijken," vertelt bij aan herald.co.zw.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven