Hema trekt zich terug uit Spanje

Tsjechische online supermarkt Rohlik gaat € 400 mln investeren

VK: Morrisons wint 'Supermarket Of The Year' bij Retail Industry Awards 2021
Morrisons is uitgeroepen tot 'Supermarket Of The Year' bij de Retail Industry Awards 2021 van dit jaar. Morrisons werd geprezen voor de sterke financiële resultaten: een omzetstijging van 9% in de 12 maanden tot eind maart, een vervijfvoudiging van de online capaciteit met een verdrievoudiging van de omzet en de introductie van de 'same-day Morrisons on Amazon'-dienst die in 50 steden werd uitgerold.
Bron: morrisons-corporate.com 

Starship Technologies brengt bezorgrobots naar Tallin, Estland
Het Amerikaanse autonome bezorgbedrijf Starship Technologies gaat van start in Tallinn, Estland. "We breiden onze schone, goedkope en handige bezorgdienst uit in samenwerking met nationale retailer Selver en nieuwe dark store, Bloom", twitterde de onderneming.
Bron: retailtechinnovationhub.com 

Duitsland: Delivery Hero is van plan te investeren in Gorillas ter waarde van € 2,5 mld
De Duitse voedselbezorger Delivery Hero is van plan om te investeren in levensmiddelen start-up Gorillas Technologies als onderdeel van een  financieringsronde van € 0,8 mld, volgens bronnen die bekend zijn met de zaak. De nieuwe financiering zal de waarde van Gorillas op ongeveer€ 2,5 mld brengen na het sluiten van de deal, zeiden de bronnen, die vroegen om niet geïdentificeerd te worden omdat de gesprekken privé zijn. Delivery Hero is ingesteld om te investeren in de buurt van € 170 mln.
Bron: bnnbloomberg.ca 

Lidl investeert € 1,5 mld in Spanje over periode van 4 jaar
De Duitse discount-supermarktketen Lidl zei dat het tussen 2021 en 2024 € 1,5 mld in Spanje zal investeren. Lidl, dat momenteel meer dan 17.000 werknemers heeft in 630 winkels in Spanje, is van plan om tegen 2024 meer dan 150 nieuwe vestigingen en vier logistieke hubs te openen.
Bron: reuters.com 

Ocado gaat de grens over met € 93 mln Schotse hub
Schotse shoppers kunnen binnenkort wellicht terecht voor leveringen van Ocado nadat de online supermarkt plannen heeft bevestigd voor een nieuw distributiecentrum in de buurt van Glasgow. Het bedrijf heeft bij de gemeenteraad van North Lanarkshire een aanvraag ingediend voor een hub op Eurocentral, een van de grootste industrieterreinen van Schotland. Indien goedgekeurd, zal 2694 m2 aan magazijn, kantoren en onderhoudsruimte worden gebouwd op het 24 ha grote terrein.
Bron: grocerygazette.co.uk 

Tsjechische online supermarkt Rohlik gaat € 400 mln investeren in automatisering
De Tsjechische online supermarkt start-up Rohlik Group zegt dat het tegen eind 2025 € 400 mln zal investeren in magazijnautomatisering om zijn efficiëntie en capaciteit te verhogen.
Bron: reuters.com 

VK: Sainsbury’s herintroduceert online levering op dezelfde dag in 250 winkels
Sainsbury's herintroduceert zijn 'supersnelle thuisbezorgingsdienst' en biedt shoppers in meer dan 250 Britse winkels bezorging op dezelfde dag. De op één na grootste supermarkt van het Verenigd Koninkrijk kondigde plannen aan om zijn bezorg- en afhaalservice voor dezelfde dag opnieuw te introduceren en tegelijkertijd zijn andere bezorgservice van één uur, Chop Chop, op te voeren.
Bron: chargedretail.co.uk 

Britse Tesco breidt netto nul belofte uit
Tesco, de grootste retailer van Groot-Brittannië, heeft aangekondigd dat het zijn groene doelstellingen zal uitbreiden door te beloven dat het tegen 2050 geen koolstofemissies zal uitstoten, niet alleen in zijn activiteiten, maar ook niet in de producten die het verkoopt en in zijn bevoorradingsketens.
Bron: reuters.com 

Jiffy haalt € 23 mln op om groei te stimuleren in het VK nu de concurrentie in de sector toeneemt
Jiffy heeft aangekondigd dat het € 23 mln heeft opgehaald om de expansie buiten Londen te stimuleren nu de concurrentie op de markt voor snelle boodschappenbezorging in het Verenigd Koninkrijk toeneemt.
Bron: standard.co.uk 

VK: Bezorgrobots nemen de druk weg bij het winkelen in Milton Keynes 
Het is beroemd om zijn rotondes en standbeelden van betonnen koeien. Maar de Engelse stad Milton Keynes heeft nu nog een andere aanspraak op roem; een rondtrekkend leger van boodschappenbezorgrobots. "Iedereen had tijdens de pandemie zo'n behoefte aan contactloze bezorging," vertelde Andrew Curtis van Starship Technologies aan AFP. Het Amerikaanse bedrijf, dat zijn leveringen in het Verenigd Koninkrijk heeft verviervoudigd, doet nu 1.000 leveringen per dag.
Bron: rfi.fr

Hema trekt zich terug uit Spanje
De Nederlandse winkelketen Hema wil zich concentreren op zijn kernmarkten en heeft daarom besloten om in de loop van 2022 alle zes winkels in Spanje te sluiten. Eerder deze zomer kondigde de retailer ook al aan zich terug te trekken uit het Verenigd Koninkrijk.
Bron: retaildetail.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven