Tekort aan migranten uit de EU houdt aan

Loon voor Britse veldmedewerkers in kool- en broccolisector ligt nu op ruim € 72.000 per jaar

De banen voor buitendienstmedewerkers van T.H. Clements and Son zijn niet seizoensgebonden en er is het hele jaar door werk. Ze worden nu aangeworven voor € 35/uur - wat neerkomt op € 280/dag of €1.400/week. Het maandsalaris voor een voltijdse baan zou neerkomen op € 5.600 en een jaarsalaris van € 72.860/jaar.

Het voorstel komt te midden van een tekort aan fruit- en groenteplukkers als gevolg van de Covid-19-crisis en de Brexit-problemen. Hierdoor kunnen migrerende werknemers niet meer naar het VK reizen om daar te werken. In het land zelf hebben niet genoeg Britten gesolliciteerd naar de functies, waardoor de lonen stijgen vanwege de grote vraag.

T H Clements and Son, gevestigd in Boston, plaatste een vacature die luidde: "Wij zijn op zoek naar veldmedewerkers om onze kool te oogsten. Uitstekende stukloon tarieven met mogelijkheden om tot
€ 35 per uur te verdienen en het hele jaar door werk beschikbaar."

Robert Newbery, regionaal directeur van de National Farmers' Union, zei: "Brexit heeft zeker een impact. De mensen die voorheen vrij konden reizen binnen Europa kunnen dat nu niet meer."

Bron: todayuknews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven