Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"100% van de Chasselas de Moissac-druiventeelt is voortaan Bee Friendly"

Dit jaar is Cancel Fruits op 31 augustus begonnen met het oogsten van zijn Chasselas-druiven. "Deze datum is door l'Association d'Organisation de Producteurs Pêches et Abricots de France uitgekozen en wordt door alle marktdeelnemers gerespecteerd. Voorheen begonnen we het seizoen eerder, om precies te zijn rond 20 augustus, zodra de eerste BOB druiven rijp waren. Sinds vorig jaar starten we echter later met oogsten om vanaf het begin een homogene kwaliteit en een betere smaak te kunnen garanderen," legt Maxime Gil van Cancel Fruits uit.

Een behoorlijke kwaliteit, met licht inferieure suikerniveaus
Net als dat het geval was bij het andere steenfruit waren het gebrek aan zon en de overvloedige regen deze zomer niet gunstig voor de druiven en hebben deze weersomstandigheden invloed op de Brix-waarde, die daardoor niet hoog wordt. "De kwaliteit van de druiven is redelijk goed, maar het suikergehalte is lager dan normaal. Bovendien vindt de oogst wat later plaats. In het begin waren we niet klaar om BOB Chasselas-druiven te telen. We hebben de start van het seizoen daarom iets moeten uitstellen. De kwaliteit van de druiven zal natuurlijk wel hoog zijn, omdat we alleen de beste druiven zullen selecteren om aan de BOB-specificaties te kunnen voldoen, maar de partijen zullen door het extra schiften en het extra selecteren natuurlijk wel worden beïnvloed."

Partijen 30% kleiner
Dit jaar hebben de weersomstandigheden er uiteindelijk voor gezorgd dat de partijen 30% kleiner zijn in vergelijking met die van een standaard jaar. "Meestal zetten we in totaal zo'n 2.000 ton druiven per jaar af, alle rassen samen. Dit jaar zetten waarschijnlijk zo'n 1.400 ton af."

Dankzij de hoge prijzen kunnen deze productieverliezen waarschijnlijk grotendeels worden gecompenseerd. "De prijzen zijn hoger dan normaal, wat goed nieuws is voor de rest van het seizoen, al zouden ze nog iets hoger moeten zijn om de verliezen volledig te compenseren. We hopen dat ze tegen het einde van het seizoen nog verder zullen stijgen, omdat de telers en commerciële bedrijven dan - ondanks het feit dat de partijen kleiner zijn - een goed jaar kunnen hebben. Het is daarom belangrijk dat onze klanten Franse producten promoten en ons zo helpen de prijzen hoog te houden."

300 ton Chasselas de Moissac gecertificeerd als Bee Friendly
Behalve de Chasselas-druiven produceert en verhandelt Cancel Fruits de eigen Chasselas de Moissac-druiven die op ongeveer 30 hectare worden geteeld. Dit jaar besloot het bedrijf zich bovendien nog meer in te zetten op het gebied van agro-ecologie door voor die eigen productie het Bee Friendly-certificaat te behalen. "We worden daarnaast gemotiveerd door de wens om aan de vraag van sommige van onze klanten te voldoen. Dit jaar hebben we dan ook voor het eerst 300 ton Chasselas de Moissac-druiven met het Bee Friendly certificaat. Het certificaat leidt wel tot een aantal aanpassingen aan ons teeltschema. Zo gebruiken we op het moment dat er bestuivers aanwezig zijn geen gewasbeschermingsmiddelen meer. Daarnaast zijn we samenwerkingsverbanden aangegaan met lokale imkers om hen te waarschuwen wanneer onze behandelingen schadelijk zouden kunnen zijn voor de bestuivers. We hebben enkele van de fytosanitaire producten vervangen door natuurlijkere producten die niet op de zwarte lijst van Bee Friendly staan. Die zwarte lijst is vrij compleet, want er staan ​​zelfs enkele producten op die gewoon zijn toegestaan in de biologische tuinbouw. Om de biodiversiteit te bevorderen hebben we bovendien bloeiende braakliggende gronden beplant."

Cancel Fruits zal aanwezig zijn op Fruit Attraction-beurs (stand 4C07).

Voor meer informatie: 
Maxime Gil
Cancel Fruits
1 rue de l'Occitanie - ZA Barres 
82100 Castelsarrasin, Frankrijk
+33 (0)5 63 04 82 13
contact@cancel-fruits.fr
www.cancel-fruits.fr

Publicatiedatum: