Oekraïense supermarktketen "Silpo" ontslaat managementteam van AGF-afdelingen

Les Mousquetaires boekt sterkste groei in Frankrijk in augustus
Groupement Les Mousquetaires, dat onder de vlag van Intermarché opereert, was volgens Kantar de sterkste performer op de Franse retailmarkt in de 4 weken tot 5 september, met een stijging van het marktaandeel met 0,8 procentpunt. De groep, die onlangs een nieuwe inkoopalliantie aankondigde met Groupe Casino, heeft nu een marktaandeel van 16,3%, zo blijkt uit de gegevens.
Bron: esmmagazine.com 

Oekraïense supermarktketen "Silpo" ontslaat managementteam van groente- en fruitafdelingen
Volgens de leveranciers van groenten en fruit aan een van de grootste supermarktketens in Oekraïne "Silpo", dat deel uitmaakt van de Fozzy Group, is het hele team dat verantwoordelijk is voor de aankoop van groenten en fruit en het management van de fruit- en groenteafdelingen van de keten ontslagen.
Bron: east-fruit.com 

Russische online retailer Wildberries wordt actief in Baltische landen
Wildberries, een van de grootste online retailers van Rusland, heeft gezegd dat het Letland, Litouwen en Estland betreedt als onderdeel van zijn internationale expansie. Het in Moskou gevestigde bedrijf is nu actief in 17 landen en heeft dit jaar al zeven nieuwe markten aangeboord, waaronder de Verenigde Staten, Frankrijk en Duitsland.
Bron: reuters.com 

Europa: E-commerce komt als beste uit de bus dankzij Covid-crisis
De totale grensoverschrijdende e-commercemarkt in Europa, met inbegrip van het VK, Zwitserland en Noorwegen, was in 2020 goed voor een omzet van 198,5 mld euro (exclusief reizen), waarvan 115,4 mld of 58% werd gegenereerd door online afzet. Tijdens de Covid-19-pandemie groeiden de platformen met maar liefst 37,5%. Cross-Border Commerce Europe, het platform dat grensoverschrijdende e-commerce in Europa stimuleert, meldde deze resultaten. De tweede editie van de Top 100 Cross-Border Marketplaces Europe brengt de 100 beste wereldwijde online marktplaatsen in kaart op basis van hun grensoverschrijdende prestaties in Europa. De top 10 bestaat uit bekende namen als eBay, AliExpress en Amazon.
Bron : retaildetail.eu 

Spanje: DIA draagt als buurtsupermarktketen bij aan duurzame mobiliteit
In het kader van de Europese mobiliteitsweek heeft DIA de bijdrage van buurtsupermarkten aan duurzame mobiliteit in de kijker willen zetten. Dankzij de uitgebreide dekking van haar winkelnetwerk in Spanje ligt 65% van de huishoudens op minder dan 15 minuten lopen van een van haar winkels, wat betekent dat meer dan 30 miljoen mensen in Spanje naar hun dichtstbijzijnde DIA-supermarkt kunnen lopen of fietsen om levensmiddelen en andere producten te kopen zonder luchtvervuiling door het reizen te veroorzaken.
Bron: diacorporate.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven