Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mark Tweddle - Jupiter Group

"Ons doel is om zo laat mogelijk Europees aanbod te hebben"

Met Griekenland als belangrijkste focus op het noordelijk halfrond voor Jupiter Group, vertelt CEO Mark Tweddle over de ontwikkelingen van hun drie belangrijkste categorieën uit de regio.

Druiven
Jupiter Group is begin september begonnen met de oogst van zijn Griekse druiven en is nu bezig met  het hoofdseizoen. "We plantten onze eerste ARRA-variëteiten in Griekenland al in 2017," legt CEO Mark Tweddle uit. "Ons doel is om zo laat mogelijk Europees aanbod te hebben, met de witte rassen in november en blauwe en rode rassen tot Kerstavond. Ons Griekse ARRA-programma is nu in het derde jaar van commerciële teelt en we zien aanzienlijke opbrengsten. Wij verwachten ongeveer 400.000 kartons van onze eigen teelt te oogsten."

De Jupiter Group heeft elk jaar nieuwe druivengaarden aangeplant en zal de teelt de komende jaren gestaag opvoeren om de markten in Singapore, Maleisië, het Midden-Oosten, Europa en het Verenigd Koninkrijk te kunnen blijven bevoorraden.

"We hebben iets vroeger druiven dan Peru en we hebben een kortere doorlooptijd tot de markt. Dit geeft ons een duidelijk seizoensvoordeel. We hebben nog enkele kleine hiaten in het aanbod, maar zijn heel dicht bij het koppelen van het einde van ons Griekse seizoen met de start van ons exclusieve ARRA-rassenprogramma uit India."

Kiwi's
Jupiter bereidt zich ook voor op de start van het kiwiseizoen in Griekenland. Het begint midden oktober met Green Light, een vroeg ras, en gaat dan in november over op de belangrijke Hayward-oogst, die doorloopt tot april/mei volgend jaar.

"De kiwimarkt is momenteel zeer sterk en de vraag is groter dan het aanbod. De lage Italiaanse opbrengst in combinatie met een focus voor telers om de gele variëteiten te telen, betekent dat we ons in een positieve positie bevinden. De Nieuw-Zeelandse kiwi's zijn nog steeds bestemd voor China, wat betekent dat er op andere markten ruimte is voor ons in Griekenland geteelde fruit."

Hoewel de grootste markt voor Jupiter's groene kiwi's het Midden-Oosten is, leveren zij ook aan het VK, Europa, het Verre Oosten en de VS. Net als bij druiven breidt het bedrijf het areaal uit en ook de CA-opslag om het aanbod te verlengen.

Pruimen
Jupiter kondigde eerder dit jaar aan dat het voor het eerst zes nieuwe rassen Zuid-Afrikaanse pruimen op het noordelijk halfrond uitprobeert.

In samenwerking met hun kiwipartner in Griekenland, AS Nestos, heeft Jupiter de pruimenrassen African Delight, Ruby Star, African Rose, Ruby Sun, Ruby Crisp en Sun Kiss geselecteerd en onder de ideale omstandigheden van Noord-Griekenland aangeplant.

De pruimenrassen zijn speciaal geselecteerd uit cultivars onder licentie van Culdevco op basis van hun smaak, kwaliteit en waarschijnlijkheid om te gedijen in de uitstekende omgeving van Kavala, Griekenland.

"Wij hebben rassen geselecteerd waarvan wij denken dat zij qua grootte, kleur en suikers goed geschikt zullen zijn voor onze markten in het Verre Oosten." Jupiter Group is al twee jaar bezig met de planning van het project en nu de pruimen in Europa zijn geplant, verwachten zij over een paar jaar de eerste resultaten te zien.

Voor meer informatie:
Kirsty Fleetwood
Jupiter Group
+44 (0)1952 822 200
KirstyF@jupitermarketingltd.com 
www.jupitermarketingltd.com 

Publicatiedatum: