Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Teelt wordt mogelijk internationaal uitgebreid

Pluk Red Moon-appelen begonnen

In Italiaanse teeltgebieden is de oogst van Red Moon-appelen half september van start gegaan. Als eerste wordt het vroege ras RS-1 geplukt, een paar weken later gevolgd door de pluk van het latere ras RM-1. De roodvlezige en tegen schurft resistente appelen worden in Italië geteeld en vermarkt door Clementi (Bolzano). Bio Meran is verantwoordelijk voor de biologische en biodynamische geteelde Red Moon-appelen. Dit jaar worden er hogere opbrengsten verwacht. De beschikbaarheid voor het verkoopseizoen 2021/22 wordt op 2.500 ton geraamd, ondanks enige verliezen als gevolg van de voorjaarsvorst. 

De oogstwerkzaamheden zijn dit jaar opzettelijk later van start gegaan om een appel van hogere kwaliteit te verkrijgen die meteen gereed is om vermarkt te worden. De eerste appelen voor de belangrijkste markten zijn al verkocht. Met name in Duitsland is de belangstelling voor Red Moon groot. Consumenten in Noord-Europa zijn gecharmeerd van deze appelen, die verrassen met hun rode vruchtvlees en aangename, lichtzure smaak. Om deze reden vinden er momenteel proeven met de teelt van deze appelen plaats in de regio Bodensee. Ook in Servië wordt met de teelt geëxperimenteerd, van waaruit markten in Oost-Europa, inclusief Rusland, zouden kunnen worden bediend. 

De verwachting is dat de populariteit van Red Moon zal toenemen onder invloed van de wijdverspreide gezondheidstrends onder consumenten. De resultaten van een onderzoek van het Research Center Laimburg, de Universiteit van Trento en de Edmund Mach Foundation naar de wisselwerking tussen polyfenolen in het vruchtvlees en antioxidanten in de schil zijn in dit opzicht doorslaggevend. De vergelijkende studie was gericht op 22 appelrassen, waaronder conventionele en oude en nieuwe roodvlezige rassen, en wees uit dat Red Moon-appelen het best met schil en al kunnen worden gegeten vanwege de hoge concentratie anthocyanen in de schil. 

Luis Clementi, technisch manager, licentiehouder en eigenaar van het merk: "De opbrengsten en kwaliteit van onze roodvlezige appelen nemen toe, evenals onze ervaring. Ieder jaar worden er meer appelen geoogst. Dit is deels te danken aan nieuwe teeltgebieden, maar ook aan het feit dat de bomen die het eerst werden aangeplant nu hun maximale productiepotentieel bereiken. Onze strategie is om langzaam uit te breiden. We willen eerst leren hoe we deze twee rassen het best kunnen managen, want we streven naar een product van topkwaliteit, van boomgaard tot winkelschap, waarbij respect voor mens en natuur voorop staan."

Voor meer informatie: 
Red Moon
www.redmoon-apple.com

Publicatiedatum: