Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Stormweer in Albacete

Komende twee weken leveringsmoeilijkheden Spaanse sla en spinazie verwacht

Vorige week donderdag 16 september raasde er in de namiddag een hagelstorm over de Spaanse provincie Albacete. Verschillende bronnen uit de sector hebben het over schade aan bladgroenten zoals romaine sla, spinazie en babysla.

Door de meer dan 40 liter water per vierkante meter in slechts 20 minuten bleef er een grote hoeveelheid water op de velden staan. Op veel percelen zijn de gewassen verloren gegaan. Ramingen hebben het over zo’n 70% aan verlies.

Enkele van de belangrijkste leveranciers van bladgroenten melden dat deze situatie tekorten zal veroorzaken op de markten in de komende twee weken. "Bovendien zal de kwaliteit van een groot deel van de oogst uit deze gebieden minder goed zijn", bevestigen ze.

Maandag 20 september vonden er in de namiddag ook wolkbreuken plaats in meerdere teeltgebieden voor bladgroenten, zoals Campo de Cartagena, Valle de Guadalentín en Lorca, in de provincie Murcia. Ook een deel van Almería werd getroffen.

"Alles wijst erop dat het door het slechte weer een moeilijk najaar wordt voor de aanvoer van vollegrondsgroenten. De voorbije seizoenen lijkt er een trend ingezet van langere zomers en winters met telkens extreme weersomstandigheden bij het begin en het einde van de teeltseizoenen", luidt het.

Publicatiedatum: