Weer zorgt voor kleinere oogst

Seizoen van de Italiaanse Interdonato-citroenen van start

“De Interdonato-citroen van Messina met BGA-label is de eerste citroen met dit certificaat dat op de markt verschijnt. Het seizoen staat op het punt van beginnen en de oogst is met ongeveer 20% gedaald als gevolg van de temperatuursveranderingen in de afgelopen maanden”, zegt Valentina Sanna van het Italiaanse La Costiera.

“Ons doel is om dit relatief nieuwe gewas nieuw leven in te blazen en het zowel in Italië als in het buitenland te promoten. De Interdonato-citroen wordt aangeboden in netten van 500 gram.”

Het is een typisch Siciliaans ras dat wordt geteeld aan de Ionische kust. Hij wordt gekenmerkt door zijn vroege rijping in september, waardoor hij onmiddellijk kan worden gegeten, en bereikt zijn maximale potentieel tussen november en december. De oogst wordt uitgevoerd met de hand om te voorkomen dat het kelkgedeelte wordt losgemaakt. De opbrengst ligt tussen 80 en 130 kilo per plant.

“Het seizoen loopt af tussen januari en februari en rond Kerst is er vaak een daling van de afzet. Dan verschuift de aandacht naar de Primofiore citroen en de citroen van Sorrento.”

De citroen heeft een gemiddeld gewicht tussen de 80 en 350 gram en het vruchtvlees is geel, met weinig of geen pitten, het sapgehalte is minimaal 25% en de totale zuurgraad is minder dan 5%.

Momenteel is ook het seizoen van de Italiaanse Bergamot aan de gang bij La Costiera. “Het Italiaanse bergamotseizoen is vroeger begonnen dan gewoonlijk, maar het is even productief als vorig jaar. Het gewas is van uitstekende kwaliteit en heeft een groene kleur. De bergamot wordt aangeboden in kartonnen doosjes van 3 kg”, besluit Sanna.

Voor meer informatie:
Valentina Sanna
La Costiera
Via Pantanello, II tr. dx - Zona Industriale
04022 Fondi (LT) - Italië
+39 0771 531807 
limonilacostiera@gmail.com
www.la-costiera.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven