McCain Foods kondigt nieuw plantaardig merk The Simple Root aan

McCain Foods heeft de introductie aangekondigd van een nieuw plantaardig merk dat dips, spreads, sauzen en kazen op basis van wortelgroenten zal aanbieden. The Simple Root range zal bestaan uit kooksauzen, zoals bechamel, truffel en kaas, pesto, crème 'cheeze' en een variatie van dips zoals geroosterde knoflook en kruiden en chipotle.

Het assortiment zal worden gemaakt met minimale bewerking, een lage CO2-voetafdruk en met ingrediënten van lokale oorsprong.

Het plantaardige merk maakt gebruik van innovatieve technologie om aardappelen en andere wortelgroenten om te toveren tot een romige smaak en textuur, maar zonder kunstmatige smaakstoffen en allergenen zoals zuivel, noten, soja en eieren. De technologie werd ontwikkeld in samenwerking met McCain Foods en Pilot Lite Capital.

Lora Spizzirri: "Onze gepatenteerde technologie zorgt echt voor een romige en gladde ingrediëntenbasis, zodat we zuivel- en notenvrije versies kunnen maken van favoriete voedingsmiddelen van consumenten, zoals kooksauzen, dipsauzen en smeerkaas, waardoor het voor hen gemakkelijk wordt om hun voedingskeuzes te upgraden, maar zonder in te leveren op smaak of textuur."

Het merk zal zijn volledige productassortiment onthullen op de Lunch! beurs die plaatsvindt in het ExCel London op 23-24 september. Zoals gemeld op foodbev.com wordt later dit jaar een volledige productintroductie verwacht in het hele Verenigd Koninkrijk.


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven