Rwanda Agriculture and Animal Resources Development Board

Rwanda richt zich op innovatie om champignonteelt op te schalen

Het Rwanda Agriculture and Animal Resources Development Board (RAB) probeert momenteel de aandacht te vestigen op de noodzaak van onderzoek, technologieoverdracht en training op het gebied van de champignonteelt. 

Audace Hirwa, directeur communicatie bij het RAB, heeft laten weten dat de Juncao-technologie tot de technologieën behoort die Rwanda wil benutten om de teelt van champignons op te schalen. Deze technologie werd in de jaren tachtig van de vorige eeuw uitgevonden door professor Lin Zhanxi van de Land- en Bosbouw Universiteit in Fujian, China, en wordt in meer dan 100 landen toegepast, waaronder Rwanda.  

"Om de Juncao-technologie toe te passen voor de teelt van champignons heeft men een stal, paddenstoelbuizen en vruchtlichamen nodig," vertelde hij aan newtimes.co.rw.  De in China ontwikkelde Juncao-technologie maakt gebruik van goedkope materialen. Zo dient gehakseld gras als substraat voor het telen van eetbare en medicinale passenstoelen en paddenstoelen voor de verwerking tot veevoer.   

De implementatie van de Juncao-technologie in Rwanda zal bestaan uit onderzoeks- en demonstratieactiviteiten, de introductie van voor Juncao geschikte grassoorten, training en naoogstmanagement, zo laat het RAB weten. Tot nu toe werden al zo'n 35.000 telers opgeleid in het toepassen van deze technologie.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven