"Ons doel is om oplossingen te vinden voor vershoudproblemen tijdens het AGF-transport"

Dit is het seizoen waarin appelen, peren en kiwi's van het noordelijk halfrond de Chinese markt in grote aantallen bereiken. Tegelijkertijd is er ook volop aanvoer van druiven, mango's en ander fruit van het zuidelijk halfrond. De komende maanden zal een aanzienlijk deel van het internationale goederentransport dan ook in het teken staan van de AGF-export. 

Veel im- en exportbedrijven hebben problemen om de versheid van hun groenten en fruit tijdens het transport te bewaren. Dit heeft mede te maken met de beperkte scheepvaartcapaciteit, het tekort aan containers en de impact van de pandemie. Klanten besteden meer aandacht aan de versheid en houdbaarheid van hun producten en  exporteurs zijn daarom vaker bereid om te investeren in technologieën die de kwaliteit bevorderen. 

SPM Biosciences (Beijing) is een bedrijf dat is gespecialiseerd in naoogstdiensten gericht op het verlengen van de houdbaarheid van AGF. Debby, international business manager bij het bedrijf, licht de voor- en nadelen van de vershoudoplossingen van SPM toe: "Buiten het traditionele koeltransport zijn er drie oplossingen. De eerste hiervan is de ethyleenremmer 1-MCP. Dit product is geschikt voor alle ethyleengevoelige groente- en fruitcategorieën. Er werden verschillende producten voor een verscheidenheid aan verpakkingen en omstandigheid ontwikkeld. De kosten zijn laag en de toepassing is gebruiksvriendelijk en eenvoudig. Voor bepaalde gewassen dient men echter wel aandacht te besteden aan de juiste dosering."

"De tweede oplossing is een ethyleenabsorbeerder. Deze oplossing is zeer eenvoudig toe te passen en doeltreffend bij ethyleengevoelige producten. De capaciteit is echter beperkt en de kosten zijn hoog. De derde oplossing is een MAP-zak. Deze oplossing is eveneens zeer gebruiksvriendelijk en effectief voor het transport over kortere afstanden. Het is echter wel zo dat veel AGF-verpakkingen zich niet lenen voor deze oplossing. Daarnaast is de oplossing ongeschikt voor het vervoer over grote afstanden."

Op de vraag welke producten SPM heeft ontwikkeld om de versheid van groenten en fruit gedurende het transport te behouden, antwoordt Debby: "We bieden momenteel drie producten aan die geschikt zijn voor vervoer over grotere afstanden. Het eerste product is een tablet dat geschikt is voor open verpakkingen in containers. Het behandelen van de hele container is de voordeligste manier om groenten en fruit vers te houden. Het tweede is een sachet dat geschikt is voor gesloten dozen en dozen met binnenzakken. Het derde product is de Fresh Keeping Card, die tevens kan worden gebruikt voor gesloten dozen en dozen met binnenzakken."

 

“Deze drie producten zijn uiterst geschikt voor transport over grote afstanden. Zij zorgen ervoor dat groenten en fruit langer vers blijven en hun stevigheid behouden, een aspect dat erg belangrijk is voor exportbedrijven. We hopen in contact te komen met nog meer bedrijven om de mogelijkheden van onze vershoudoplossingen te bespreken." 

Voor meer informatie: 
Debby Wang
SPM Biosciences (Beijing) Inc.
+86 13141463919
debbywang@plmbio.com
www.spmbio.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven