Ronald Gielleit, Top Fresh Handel:

"Groeizaam weer in Europa zorgt voor rustige start wortelafzet"

Tholen - Veel spanning is er momenteel niet op de wortelmarkt. "Nu is dat ook niet zo raar voor de tijd van het jaar. Alleen de afgelopen drie jaar kwam er door de droogte al vroeg vraag naar onze wortelen. Nu is het overal enorm groeizaam weer geweest en bieden alle landen zelf wortelen aan, maar dat is eigenlijk normaal voor deze tijd", constateert Ronald Gielleit van Top Fresh Handel uit Kraggenburg.

"Als Nederland zijn we nu eenmaal afhankelijk van problemen elders. Hoe groter de problemen, hoe meer gaatjes er gevuld kunnen worden. Het mooie van de wortelhandel is dat je nooit weet hoe de situatie er over een paar weken uitziet", aldus de wortelhandelaar. "Prijzen voor de gangbare peen liggen momenteel rond de 7/8 cent, voor de biologische peen wordt 17/18 cent neergelegd. Momenteel is er alleen wat export naar Afrika. Voor ons is Duitsland de belangrijkste afnemer, maar die komen pas in december op de markt."

Top Fresh heeft zich volledig gespecialiseerd in het telen en verwerken van ready-to-eat wortelen voor de nationale en internationale markt vanuit haar verwerkingslocatie in Kraggenburg. "We kopen in en exporteren door heel Europa. Om klanten jaarrond te bedienen, werken we nauw samen met telers in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Scandinavië, Italië, Spanje en Israël. We bieden het hele wortelgamma jaarrond, zowel gangbaar als biologisch."

Kwalitatief zien de wortelen er volgens hem goed uit. "Maar het is natuurlijk altijd afwachten hoe de peen uit de koelhuizen komt. Vorig jaar hebben we veel Spaanse wortelen moeten importeren omdat de kwaliteit van de wortelen niet meer voldeed. Overigens waren we over de afzet vorig jaar wel tevreden. Wel wordt de bio-markt de laatste jaren steeds meer een prijsmarkt. Helaas gaat hier de uitbreiding in de teelt harder dan bij de afzet, waardoor er steeds meer druk op de bio-prijzen komt."

Voor meer informatie:
Ronald Gielleit
Top Fresh Handel
Zuiderringweg 21
8317 RA Kraggenburg
+31 (0)527 745 043
ronald@topfreshhandel.nl   
www.topfresh.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven