Italia druiven

"De markt komt niet met een goede beloning"

“Teelttechnisch verloopt het druivenseizoen vrij goed en, hoewel de buitensporige hitte de rijping heeft vertraagd, hebben we voldoende, goed gevormde hoog kwalitatieve druiven die goed van smaak zijn met een brix van 19 graden. Dat is qua smaak echt perfect”, zegt Rocco Patrì, voorzitter van de Siciliaanse telersorganisatie EcoFarm.

Rocco Patrì

“Sinds een week oogsten we het fruit en hiermee bevoorraden we onze belangrijkste markt: de Italiaanse en Franse. Bovendien proberen wij reeds geruime tijd onze afzetgebieden uit te breiden door samenwerkingsverbanden aan te gaan in zowel het Verenigd Koninkrijk als Duitsland en met kleine quota ook in Noord-Europese landen.” 

EcoFarm teelt en exporteert verschillende druivenrassen. De hoogste milieunormen worden in acht genomen bij de teelt ervan.

“Het harde werk van onze telers heeft in de eerste plaats tot doel de Italiaanse en buitenlandse consumenten goed en gezond te laten eten door goede druiven aan te bieden. Enerzijds wordt de veiligheid van onze gewassen constant gewaarborgd, maar anderzijds komt de markt niet met een adequate beloning voor de inspanningen van onze telers. We bevinden ons in een moeilijk klimaat, als gevolg van de prijscrisis en de stijging van de productiekosten, die momenteel schommelen tussen €0,80 en €0,90 per kg. De sector staat onder druk als gevolg van kostenstijgingen bij verpakkingsmateriaal, elektriciteit, diesel, containervracht, extra bankkosten, verzekeringen en belastingen. Alles stijgt, behalve de prijzen die de telers ontvangen. Er moet meer rekening worden gehouden met het feit dat de tuinbouwsector een van de belangrijkste sectoren van de Italiaanse economie is.”

“EcoFarm heeft tot nu toe gewassen van hoge kwaliteit aangeboden en dat is te danken aan de investeringen die de afgelopen jaren zijn gedaan. Natuurlijk zullen wij blijven investeren in de kwaliteit en de veiligheid en blijven zoeken naar markten die onze gewassen beter waarderen, maar het evenwicht moet een eerlijke prijs zijn voor degenen die offers brengen en hun kapitaal riskeren. Kijken we naar de buitenlandse concurrentie, die nooit mals is, vooral voor rode en pitloze druiven, die worden geteeld met sociale, arbeids- en fytosanitaire normen die verschillen van de onze. Voor de Italia druiven zien wij alleen gezonde concurrentie uit Apulië”, besluit Patrì.

Voor meer informatie:  
Rocco Patrì
O.P. Eco Farm s.r.l.
Sede Legale: Viale della Regione, 232  
93100 Caltanissetta - Italië
+39 0934 921558
info@ecofarmitalia.com 
www.ecofarmitalia.com   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven