Nieuw record met fruitmeetapp Spectre

In slechts één dag tijd legde Spectre, de fruitmeetapp van Hectre, meer beelden vast dan tijdens het hele Nieuw-Zeelandse appelseizoen in 2020.

"We stonden echt versteld toen we dit resultaat hoorden. Het hele team van Hectre was in extase!" vertelt Matty Blomfield, CEO van Hectre. 

Nu Spectre wordt gebruikt in de VS, Zuid-Afrika, Spanje, Nederland, Italië, Australië, Nieuw-Zeeland, Canada en Noord-Macedonië is het niet zo gek dat de cijfers zo drastisch zijn gestegen. Fruittelers en
-verpakkers over de hele wereld staan te popelen om deze populaire meetoplossing te gaan gebruiken. 

Er wordt een recordaantal beelden vastgelegd door de gebruiksvriendelijke Hectre oplossing nu telers en verpakkers over de hele wereld Spectre aan hun 'toolkit'  toevoegen. 

De oplossing werd in eerste instantie ontwikkeld voor de appelsector. Spectre is een AI computer beeldverwerkingstool, waarmee snel en nauwkeurig gegevens over fruitmaten kunnen worden verzameld via een iPhone of iPad. Spectre onderscheidt zich door haar gebruiksgemak en dit lijkt aan te spreken bij de wereldwijde fruitsector. Een foto van een kist fruit kan worden geüpload, waarna Spectre binnen enkele seconden de meetresultaten doorgeeft met een nauwkeurigheid van meer dan 95%. Spectre is inmiddels te gebruiken voor appelen, sinaasappelen, mandarijnen, citroenen. De ontwikkeling van modellen voor het meten van kersen, peren en avocado's is zo goed als voltooid.   

Blomfield: "We luisteren altijd aandachtig naar onze klanten in de sector en we leren voortdurend van hen. De problemen die zij op willen lossen met Spectre worden steeds talrijker en het geeft dan ook veel voldoening om te zien dat de technologie die wij ontwikkelen een schot in de roos is en echt het verschil kan maken voor deze bedrijven."

Telers die Spectre gebruiken, vinden de toegang tot informatie over fruitmaten in een vroeg stadium van grote waarde voor het plannen van de fruitpluk. De mogelijkheid om realtime informatie tijdens de oogst te verkrijgen, stelt telers in staat om onmiddellijk aanpassingen te doen. Telers verzenden hun Spectre-data ook naar hun pakstations en verkoopteams, zodat deze alvast kunnen starten met het maken van planningen en het in kaart brengen van de afzetmogelijkheden. Pakstations die gebruikmaken van Spectre bij ontvangst van het fruit, beschikken over accurate informatie over de maten van het fruit, waarop zij hun besluiten kunnen baseren, bijvoorbeeld met betrekking tot het bewaren, verpakken en de verkoop. Zij laten weten dat zij de verpakkingslijnen minder vaak stil hoeven te leggen. 

Hectre, dat een sterke groei doormaakt, werkt aan het vergroten van de functionaliteit van haar Orchard Management Software en Spectre en heeft onlangs haar getalenteerde team uitgebreid. 

Voor meer informatie: 
Kylie Hall
Hectre
+64 27419 8322
kylie@hectre.com
www.hectre.com   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven