Aldi test eerste kassavrije winkel

Jumbo opent 700e winkel in Nederland
Jumbo opent deze week haar 700e winkel in Nederland in winkelcentrum Gelderlandplein in Amsterdam. Inwoners en bezoekers van Amsterdam en omstreken kunnen in de nieuwe Jumbo City-vestiging op alle dagen van de week terecht voor dagelijkse boodschappen en een onderscheidend assortiment biologische producten en verse maaltijden voor thuis en onderweg.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Wayve kondigt proef met autonome bestelwagens aan in samenwerking met Asda
Wayve, een Britse start-up op het gebied van autonome mobiliteit, heeft aangekondigd dat het gaat samenwerken met de Britse supermarkt Asda om autonome bestelauto's te testen als onderdeel van de 'last mile'-activiteiten van de retailer. De proef start begin 2022 en Asda zal de eerste zijn om de oplossing commercieel te testen. Wayve's expertise wordt gebruikt om te helpen navigeren door complexe stedelijke leveringsroutes in Londen.
Bron: businesswire.com 

Frankrijk's Carrefour test expresbezorgservice: 20.000 artikelen binnen 3 uur
Met OK Market! test Carrefour een nieuwe expressbezorgdienst in Parijs en Lyon: klanten kunnen kiezen uit maar liefst 20.000 artikelen, waaronder AGF-producten van de toonbanken in de winkel.
Bron: retaildetail.eu 

Terugkeer naar oude gewoonten: Online verkoop daalt met 12% voor Ierse supermarkten
De onlineverkoop bij Ierse supermarkten is de afgelopen vier weken met 12,3% gedaald, omdat de mensen terugkeerden naar hun gewoonten van voor de pandemie, zo blijkt uit de laatste gegevens van Kantar. Uit de laatste cijfers blijkt dat de verkoop van Ierse levensmiddelen in de 12 weken tot 5 september met 2,3% is gedaald, maar nog steeds 11,1% hoger ligt dan in dezelfde periode in 2019.
Bron: irishtimes.com 

VK: Aldi test eerste kassavrije winkel in Londen
Aldi VK test een nieuwe kassavrije technologie waarmee klanten via een smartphone-app de winkel kunnen binnengaan, hun boodschappen kunnen ophalen en gewoon naar buiten kunnen lopen zonder aan de kassa te hoeven betalen. Kort na hun bezoek krijgen ze een ontvangstbewijs per e-mail en wordt het bedrag automatisch afgerekend via de door hen gekozen betaalmethode. 
Bron: aldipresscentre.co.uk 

Britse shoppers beginnen 'weinig en vaak' te winkelen, aldus NielsenIQ
Britse shoppers beginnen terug te keren naar de gewoonten van voor de pandemie, zoals 'weinig en vaak' boodschappen doen, zo blijkt uit nieuwe gegevens van NielsenIQ. Volgens NielsenIQ groeiden de uitgaven aan levensmiddelen in het Britse gemakskanaal met 3,3% in de 4 weken tot 11 september, wat meer is dan de groei bij de supermarkten (+0,6%).
Bron: esmmagazine.com 

Asda introduceert eerste hervulwinkel in Schotland
Asda heeft zijn eerste navulwinkel in Schotland geïntroduceerd met een uitgebreid assortiment losse merk- en huismerkproducten als onderdeel van zijn streven om plastic te verminderen en klanten te helpen duurzamer te winkelen.
Bron: corporate.asda.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven