Verswinkel Oudshoorn

Van gemengde groentenwinkel en slagerij naar ‘lekkere dingen winkel’

Tholen – In de grote winkel van Karin en Frank Oudshoorn heeft het slagerijgedeelte jaren geleden plaatsgemaakt voor een divers assortiment met kaas, noten, wijnen en schepijs. Sindsdien prijkt op het pand de naam Verswinkel Oudshoorn. Het AGF-assortiment is nog altijd ruim aanwezig, maar eigenlijk “zijn we een lekkere dingen winkel”, vertelt Frank.

Het gedeelte met ‘lekkere dingen’ heeft zoon Bart ingebracht die in de VOF is gestapt. Hij zal de winkel over een aantal jaar voortzetten als Karin en Frank de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt. Zij namen 37 jaar geleden de bestaande groentewinkel in Muidenberg over. Daarvoor hadden ze samen al een ventroute in de omgeving.

Frank en Karin kochten een heel ruim winkelpand waarvan een gedeelte lange tijd werd verhuurd aan een slagerij. Toen de plaatselijke supermarkt voorverpakt vlees ging verkopen kwam de klad in de verkoop van vlees en werd in goed overleg besloten de slagerij af te bouwen. In 1999 besloot zoon Bart, die destijds in de financiële wereld werkte, het roer om te gooien.

Hij zag mogelijkheden om de winkel van zijn ouders uit te breiden met kaas, wijn, noten en delicatessen. Tegenwoordig is er zelfs schepijs te krijgen. Frank: “De ijswinkel stopte en ik vond het wel leuk om dat over te nemen. Het zorgt voor een heel nieuw klantenbestand. Klanten die binnenkomen voor een ijsje zijn verrast door het andere lekkers dat we te bieden hebben en nemen dat ook vaak mee.”

Het is altijd gelukt om als groentewinkel een aantrekkelijke assortiment te blijven voeren. Vaste leverancier is Lucassen AGF. Frank: “Ik zorg ervoor dat er wat te kiezen is. De één winkelt liever bij de supermarkt en de ander komt graag hier voor de service, advies, het praatje. Ook kun je bij ons 3 wortelen en een ons andijvie krijgen.”

Naast een breed assortiment los AGF verkoopt Verswinkel Oudshoorn bewerkte producten als gesneden groenten, rauwkost, verse maaltijden, soepen en sappen en zijn ze lokale leverancier voor horeca, hotels en bedrijven.

Corona had met name op dat zakelijke gedeelte een behoorlijke impact. Gelukkig kwam er aan de consumentenkant een boost. De ondernemers uit het dorp sloegen de handen ineen om thuisbezorgen te gaan regelen. Daarnaast wisten nieuwe klanten de winkel te vinden.

“Er wonen hier veel tweeverdieners. Door het thuiswerken zijn ze de plaatselijke ondernemers gaan herontdekken. Nu Nederland steeds meer teruggaat naar normaal weten we een groot deel van die klanten te behouden en dat is mooi natuurlijk”, besluit Frank.

Voor meer informatie:
Frank Oudshoorn
Verswinkel Oudshoorn
Dorpsstraat 29A
Muiderberg
+31 (0)294 263 215 
info@verswinkeloudshoorn.nl 
FB Verswinkel Oudshoorn


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven