The Sustainable Trade Initiative verwelkomt voormalig CFO HAK Lizet Friesen-Leibbrandt

Op 1 oktober start Lizet Friesen-Leibbrandt, de voormalig CFO van HAK, in haar nieuwe functie bij The Sustainable Trade Initiative. Het is de eerste CFO die IDH aanneemt, zij zal plaatsnemen in de Executive Board.

"Met Lizet hebben we gevonden waar we naar zochten: iemand die de complexe structuur van onze deels publiek en deels privaat gefinancierde organisatie als een uitdaging ziet en die ons verder kan helpen in de transitie naar een wereldwijde professionele organisatie", aldus Daan Wensing, CEO bij IDH.

Lizet Friesen-Leibbrandt
Sinds 2014 was Friesen-Leibbrandt (op foto) CFO bij HAK, op een missie om meer mensen meer groente en bonen te laten eten. Zij was hier statutair directeur en verantwoordelijk voor HAK’s strategische transformatie van conservenfabrikant in de Benelux naar een merkenbedrijf in plantaardige voeding in Noordwest-Europa. Voor haar overstap naar HAK werkte zij negen jaar als Finance Director bij Group Danone/ Royal Numico, waar zij onder meer financieel verantwoordelijk was voor de Nutricia Export organisatie, de babyfood fabrieken en de worldwide procurement organisatie. Ze startte in 2000 haar carrière bij Unilever. Zij is tevens lid van de Raad van Commissarissen en bestuurslid van de cooperatie Agrifirm sinds 2016.

The Sustainable Trade Initiative
IDH, The Sustainable Trade Initiative organiseert, financiert en beheert programma's met multinationals en MKB, regeringen en de civiele samenleving, om de overgang naar duurzaamheid te versnellen. Als IDH succesvol is, brengen bedrijven de balans weer in evenwicht tussen de werknemers die ze in dienst hebben, de klanten die ze bedienen en de aarde.

Voor meer informatie:
IDH
stevenson@idhtrade.org 
www.idhsustainabletrade.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven