Italiaanse appelveiling doet het iets beter dan in 2020

“Tot dusver kunnen we zeer tevreden zijn over het verloop van de appelveiling. We hebben de Gala-veiling afgesloten. De markt reageerde goed, met prijzen die iets hoger lagen dan in 2020. De geveilde hoeveelheden lagen 10% hoger dan onze prognose en 5% hoger dan in 2020”, zegt Markus Tscholl, coördinator van de Zuid-Tiroolse fruitveiling.

Deze uitstekende resultaten waren ook te danken aan het weer, dat voor een hoge kwaliteit van het fruit zorgde. Er waren kopers uit Egypte en Duitsland, om maar een paar buitenlandse bestemmingen te noemen, naast natuurlijk de Italiaanse handelaren.  

Donderdag 16 september zijn de veilingen van Star Delicious en Golden van start gegaan, waarbij de laatstgenoemde qua hoeveelheden de belangrijkste is. Hiervoor bestaat al grote belangstelling vanuit Spanje, Oostenrijk en Duitsland en Italië.

“De eerste Star- en Golden-veilingen hebben goede referenties opgeleverd, met prijzen die iets hoger lagen dan in 2020. Het is duidelijk dat wij aan het begin staan en dat pas aan het einde van het seizoen een berekening kan worden gemaakt. De eerste appelen die werden geoogst, groeien onderaan de vallei, praktisch op de vlakte. De oogst zal zich een weg naar boven banen om begin oktober te kunnen oogsten op een hoogte van 700 meter boven de zeespiegel of zelfs nog hoger.”

Met een aantal klanten dat bijna gelijk is aan het aantal telende leden, is Asta Frutta Alto Adige een van de historische appelverkopers van de regio, aangezien de eerste activiteit dateert uit 1960. De 760 leden zijn goed voor een areaal van meer dan 900 hectare, met een verwachte oogst van ongeveer 45.000 ton appelen.  

“We zijn GlobalGAP en GRASP gecertificeerd, zodat we over de hele wereld kunnen exporteren en de gehele oogst is al voor de daadwerkelijke oogst afgezet. Gemiddeld verstrijken er niet meer dan 24 uur tussen de levering aan de veiling en de afzet. De veilingen eindigen met de laatste rassen rond eind oktober. De beste partijen krijgen het Select-label, dat garant staat voor een rijping en kleuring volgens de hoogste normen en voor een maximale uniformiteit van de partij, met 75+-graden voor alle rassen (70+ voor Gala).”

Voor meer informatie:
Markus Tscholl
Asta Frutta Alto Adige
Vilpiano (BZ), - Italië 
+39 0471 676511
info@astafrutta.it 
www.astafrutta.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven