"Kwestie van tijd dat Zuid-Afrika meer avocado’s gaat telen dan Israël"

Onlangs werd op een webinar, georganiseerd door de Israëlische handelsmissie die op bezoek is in Zuid-Afrika en het Exportinstituut van Israël, de tuinbouwtechnologie van dat land voorgesteld die momenteel beschikbaar en toepasbaar is voor de teelt in Zuid-Afrika, met name van avocado's.

Israël teelt meer avocado's dan Zuid-Afrika, maar volgens Amit Lev, hoofd van de Israëlische handelsmissie op bezoek in Zuid-Afrika, is het slechts een kwestie van tijd voordat Zuid-Afrika Israël voorbijsteekt, vooral dankzij nieuwe technologieën, zo bericht technewsinsight.com. In 2020/21 oogstte Israël 270.000 ton avocado en Zuid-Afrika 130.000 ton.

Israël weet hoe dit fruit het best geteeld wordt in gebieden met waterschaarste. De innovatieve technologieën van Israël zijn ideaal voor Zuid-Afrika, het 30ste droogste land ter wereld.

"Onderwijs is de sleutel tot succesvolle technologische tuinbouw", zegt Ari Dembo, directeur verkoop bij Galilee International Institute of Management. "Israël heeft altijd een tekort aan middelen gehad, maar we zijn erin geslaagd gewassen te telen omdat we in ons menselijk kapitaal hebben geïnvesteerd. Onderwijs is de sleutel."

De cursus, gegeven door Israëlische experts, behandelt onderwerpen als nieuwe technologieën, rassen, waterbeheer, ziektebestrijding, opbrengstverbetering en voedselzekerheid.

Israël teelt avocado's op een areaal van 13.000 hectare en telers en exporteurs maken mooie winsten. Volgens Ari staat de sector voor twee grote uitdagingen: de mate van aantasting van de bomen, die de belangrijkste hinderpaal voor een snellere groei vormt, en pathogene infecties die in Israël boomverliezen van 10 tot 15% veroorzaken.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven