67% minder temperatuurverschil in container met Otflow

Onderzoek Costa Ricaanse ananasexporteur Visa bewijst positieve impact luchtverdelingsmat in containers

Tholen - In samenwerking met Visa, één van de grootste ananasexporteurs van Costa Rica,  heeft Otflow de impact van het gebruik van de Otflow - de luchtverdelingsmat voor koelcontainers die de luchtcirculatie in de container optimaliseert -  onderzocht op de temperatuurverbetering in de container en de kwaliteit van het fruit.

"Tijdens dit onderzoek zijn 50 containers verscheept. Door 25 containers zonder en 25 containers met een Otflow uit te rusten en meerdere temperatuursensoren per containers konden we het verschil tussen voor en achterin de container meten. Wij beloven altijd dat we voor 30% verbetering in dat verschil kunnen brengen, maar uiteindelijk bleken we nog veel effectiever", vertelt CEO Ronald Hagenstein.

Uit dit onderzoek bleek dat de containers waarin de Otflow-matten werden gebruikt op een drietal fronten bijzonder effectief waren. Zo is het temperatuurverschil met 61% afgenomen, bleef de ananas 67% vaker binnen de ideale temperatuurrange en gaven meerdere importeurs aan dat gebruik van de Otfow-mat een positief effect had op de kwaliteit van het fruit.

Beter temperatuurgemiddelde
In de container met Otflow was de temperatuur bij de deuren altijd dichter bij de ingestelde temperatuur in vergelijking met de container zonder de Otflow-mat, zo blijkt uit het onderzoek. De recorders bij de koelunit waren in beide gevallen zeer gelijk aan de ingestelde temperatuur. Zoals je in onderstaande grafiek ziet, kwamen de recorders bij de deuren in de containers met Otflow ook sneller op de ingestelde temperatuur dan zonder Otflow.
 

 

De container zonder Otflow had een gemiddeld temperatuurverschil van 1,8ºC terwijl de container met Otflow een verschil van slechts 0,6ºC registreerde, ofwel een verbetering van 67%.


 

Voor het vervoeren en bewaren van ananas is de ideale temperatuur tussen de 7°C en 10°C liggen. Wanneer ananas wordt blootgesteld aan temperaturen boven de 10ºC ontstaat er schade. "We hebben de tijden geregistreerd waarop de temperatuur boven de 10ºC kwam, zowel met als zonder Otflow. Hieruit bleek duidelijk dat de ananas in de Otflow-containers vaker binnen de gewenste temperatuur bleven", vertelt Ronald.

Uit het onderzoek bleek dat bij de 25 containers zonder de Otflow-technologie er 788 keer een te hoge temperatuur werd geregistreerd. In de containers met Oflow gold dat voor 311 overschrijdingen, al met al een reductie van 61%. 

Ook verschillende partijen aan importeurszijde zagen het voordeel van het gebruik van Otflow.

"De containers met Otflow zijn in goede conditie gearriveerd en hadden homogeen fruit door heel de container. Bij de containers zonder Otflow had het fruit bij de deur een kwaliteitsverschil en was het al rijper", aldus Orlando dal Bosco van het Italiaanse Italfrutta Di Manno.

Dat beaamt ook Leander van Bellen, de surveyor van Edeka namens Fruitify Experts. "Het op peil houden van de temperatuur komt de kwaliteit van de ananas ten goede. Otflow blijkt erg efficiënt te zijn in het handhaven van de juiste temperatuur."

Ook kwaliteitscontroleur Diego de los Teyes González van Mercadona is overtuigd van de voordelen. "We zagen dat het fruit uit de Otflow-container in een betere interne en externe staat was."

Het team van Otflow is aanwezig op de beurs van Madrid van 5 – 7 oktober: Hal 10, G04. Maak alvast een afspraak via sales@otflow.com 

Voor meer informatie:
Tania Brito
Otflow
+31 (0)6 2765 0106
tania@otflow.com  
www.otflow.com  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven