William Westhoeve, Westhoeve Potatoes:

"De echte klappers in de aardappelexport worden nog niet gemaakt"

Tholen - De aardappelexport verloopt momenteel nog afwachtend, constateert William Westhoeve van Westhoeve Potatoes uit Ouddorp. "De vraag valt een beetje tegen. De afgelopen weken zijn de prijzen een enigszins gezakt, dus mogelijk wachten de buitenlandse afnemers nog even een verdere daling af."

"De verkoop richting het Caribisch gebied verloopt vrij normaal, maar West-Afrika blijft nog een beetje achter. In Senegal is de markt wel open voor Hollandse uien, maar nog niet voor aardappelen. De echte klappers worden momenteel dan ook nog niet gemaakt", constateert de exporteur. "Prijzen liggen in de baal momenteel op een niveau tussen de 18,5 en 20 cent."

"Er zullen wel kansen komen op de exportmarkt, maar vooralsnog wordt er veel afgetast. In de Oost-Europese landen is de oogst best slecht geweest, dus hopelijk kunnen we daar richting het einde van het jaar een leuk volume op gaan draaien. Maar een bestemming als Sri Lanka, waar vorig jaar veel aardappelen heen gingen houdt nu nog de boot af, onder meer door een nieuw ingestelde lockdown."

"Kwalitatief verloopt het seizoen goed. Het bovenmaatse pootgoed, waar wij redelijk wat handel in doen, was nog niet echt huidvast. De eerste ladingen van de nieuwe oogst veldgewas waren fijn, maar over de kwaliteit hebben we verder niet te klagen. Hopelijk gaat de export snel meer op gang komen, want dan kunnen we een hoop aardappelen exporteren. We hebben er in elk geval genoeg", besluit William.

Voor meer informatie:
William Westhoeve
Westhoeve Potatoes
Hofdijksweg 42
3253 KB Ouddorp
+31 (0)187 68 31 37
info@westhoevepotatoes.nl
www.westhoevepotatoes.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven