Mike Glas, Glas-Groenten:

"Afzet boerenkool komt al goed op gang, vraag naar spruiten iets rustiger"

Tholen - Met de R in de maand is ook het spruiten- en boerenkoolseizoen weer afgetrapt. "Met name de verkoop van boerenkool loopt lekker door. Mensen hebben er echt weer trek in. We hebben al diverse acties met supermarkten gedaan en dat liep erg goed. Ook de export heeft een prima start gemaakt", vertelt Mike Glas van Glas-Groenten uit Broek op Langedijk.

"Net als veel groenten is de groei van de boerenkool wel achtergebleven. Er komen heel wat minder kilo's van een hectare af. Wel is de kwaliteit van de boerenkool erg goed dit jaar", vertelt Mike. Waar enkele jaar geleden de boerenkool in veel media als superfood werd gepromoot is die hype er volgens de vollegrondsgroenten-handelaar wel een beetje af. "Maar evenwel loopt de afzet gelukkig goed door en zijn de prijzen naar tevredenheid."

Voor de spruiten moet de vaart in de afzet er nog wat inkomen. "Maar dat is niet anders dan andere jaren in september. Als het weer wat kouder wordt, komt dat vanzelf. Ook de spruitenopbrengst ligt per hectare een stuk lager. Dat zorgt voor redelijk stevige prijzen, met name bij de daghandel", vertelt Mike.

Glas-Groenten leverde traditiegetrouw veel spruiten en boerenkool aan de van origine Noord-Hollandse supermarktketen DEEN, die verkocht is aan drie andere supermarkten. De eerste winkels openen inmiddels onder de nieuwe naam."Voor ons is dat best een aderlating, maar je doet er niks aan. En waar er deuren sluiten, gaan er ook wel weer elders deuren open. Dus dat komt wel weer goed", besluit Mike.

Voor meer informatie:
Mike Glas
Glas Groenten
Dulleweg 36
1721 PM Broek op Langedijk
+31 (0)226 313 981
info@glas-groenten.nlĀ 
www.glas-groenten.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven