Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe duurzame en multifunctionele kartonnen fruitbak

Midden in het pruimenseizoen en vlak voor de appel- en perenoogst lanceert Fonkels innovatieve verpakkingen en veelzijdige duurzame kilobak. Deze kartonnen bak van 100% gerecycled karton is het alternatief voor de plastic kilobak die in veel boerderijwinkels, bij veel telers en in de retail wordt gebruikt. Een 100% plastic vrije bak, ook zonder laminaat of plastic coating.



De kilobak is een exacte kopie van de plastic bak met de ronde gaten onderin die veel gebruikt wordt. Hij is extra stevig gemaakt, zodat het karton hetzelfde gebruiksgemak heeft. De omgeslagen randen aan de lange zijkanten en extra grote verlijmde flappen aan de binnenkant geven die stijfheid. Er kunnen 10 stuks in de gangbare EPS kratten, waarmee ze optimaal geschikt zijn voor oogstprocessen en presentatie in de winkels.



Wim Apeldoorn van Fonkels: ”Tijdens de gesprekken met onze telers kregen we vaak de vraag of we een alternatief konden ontwikkelen voor de veelgebruikte kilobak van plastic. Een bak die niet zo breed is als de kersenbakken van Fonkels, maar juist een rechtere en stevige karton bak voor verschillende soorten fruit. Na deze gesprekken en verschillende testproducties, zijn we op deze stevige en duurzame bak van 100% gerecycled karton uitgekomen. Er is nu dus een sterk alternatief van karton.”



De brede inzetbaarheid is de kracht van deze bak. Van een kilo kersen, druiven en abrikozen tot appelen, pruimen en peren, het fruit wordt duurzaam gepresenteerd in het schap. “De consument verwacht steeds vaker dat het fruit ook in een duurzame bak wordt gepresenteerd. Dit heeft een vlucht genomen door corona en de SUP-richtlijn die in juli actief is geworden.”



“Het 100% gerecyclede karton dat we gebruiken voor deze bakken is FSC®- gecertificeerd, waardoor voor elke boom die gekapt wordt, er minimaal 1 terug wordt geplant. Dit heeft ertoe geleid dat de oppervlakte in Europa de afgelopen jaren alleen maar gegroeid is.” besluit Apeldoorn.

Voor meer informatie of het aanvragen van een sample:
Fonkels 
Wim Apeldoorn (General Manager)
+31 (0)6 1290 9521
info@fonkels.com 
www.fonkels.com 

Publicatiedatum: