Gestaag toenemende vraag naar Italiaanse granaatappelen

“Onze granaatappelen zijn al 10 dagen op de markt, dankzij de vroege rassen Shany, Emek en Ako, die ons in staat stellen het seizoen te openen ruim vóór wat gebruikelijk is voor deze gewassen”, zegt Dario De Lisi, commercieel directeur van het Italiaanse Masseria Fruttirossi uit Apulië met een granaatappelareaal van ongeveer 300 hectare.

Dario De Lisi

“De vraag neemt gestaag toe, met prijzen die voor vroege rassen binnen de normale marges liggen. Wij opereren in een volledig leeg commercieel venster. Het is een fase waarin kopers staan te popelen om het nieuwe seizoen te beginnen met een Italiaans en kwalitatief goed gewas. Wij verwachten een goed seizoen, ook omdat wij, wat de beschikbare hoeveelheden betreft, nieuwe percelen hebben, waarvan de hoeveelheden bijna verdubbeld zijn ten opzichte van de vorige seizoen. Wat de vroege rassen betreft, verwachten wij tegen het einde van de maand klaar te zijn met oogsten en dan de bewaarcellen tot half oktober van een constante aanvoer te voorzien, in afwachting van de eerste oogst van het Wonderful-ras.” 

De granaatappelen worden gewassen

“In deze eerste dagen lijken de markten bijzonder geïnteresseerd te zijn in de granaatappelen van Lome Super Fruit. Wij hebben geconsolideerde contacten met vele Italiaanse supermarktketens, die reeds lang klant bij ons zijn. Er is ook veel interesse vanuit het buitenland, zoals Duitsland, Nederland en Frankrijk, en er zijn onderhandelingen aan de gang om de leveringen uit te breiden naar andere Europese landen, zoals de Tsjechische Republiek, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.”

“Wij constateren zelfs uit vele overzeese landen een bijzondere belangstelling voor ons product, maar zoals bekend brengen de gevolgen van de pandemie aanzienlijke prijsstijgingen in de logistieke sector met zich mee. Op dit moment zijn de kosten van een container om Amerika te bereiken verdrievoudigd, waardoor het uitgevoerde product op die markten niet meer concurrerend is.”

Emek granaatappelen

“Aan de andere kant zien we nu al enkele maanden stijgingen van de grondstoffenprijzen. Dit is een situatie waar wij zo goed als mogelijk mee om moeten zien te gaan, omdat er geen speelruimte is voor manoeuvres of onderhandelingen. De prijsstijgingen op verpakkingen zijn ten minste 10% hoger dan vorig seizoen. Dit leidt uiteraard tot een stijging van de productiekosten, maar wij trachten deze tijdens de afzet te beperken om zo concurrerend mogelijk te blijven.” 

Voor meer informatie:
Dario De Lisi
Masseria Fruttirossi
C.da Terzo Dieci snc
74011 Castellaneta (Taranto) – Italië
+39 099 9647688
info@lomesuperfruit.com
lomesuperfruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven