Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sterke Europese vraag naar finger limes uit Guatemala

In Guatemala worden jaarrond finger limes geteeld. "We hebben dit jaar hogere opbrengsten omdat de bomen hun maximale productiepotentieel bereiken," vertelt Edilson Hernández van Prime Tropics, dat volgens hem de enige teler van finger limes in deze regio is. De finger limes worden in Guatemala op verschillende hoogteliggingen geteeld, waardoor ze het hele jaar door kunnen worden geoogst. 

Buiten Guatemala worden finger limes geteeld in Spanje, Frankrijk, Marokko en de Verenigde Staten en met name in Europa is de vraag naar finger limes sterk. 

Hernández merkt op dat de vraag de laatste weken is gegroeid. "De sterkste vraag komt van de Europese markt. We verladen ons fruit op regelmatige basis naar Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, maar we hebben ook al fruit naar Singapore verzonden." Hij voegt eraan toe dat het bedrijf GlobalGAP en SMETA gecertificeerd is. "Onze grootste uitdaging is om voet aan de grond te krijgen op andere grote markten in Europa, zoals Italië, Zweden en Zwitserland. "We weten dat hier ook finger limes worden geconsumeerd. Daarnaast willen we ook graag de Canadese markt betreden."

"Vorig jaar bleef een deel van onze potentiële markt, zoals de horeca, gesloten vanwege de Covid-19-pandemie," legt Hernández uit. De populariteit van finger limes in de retail neemt echter ook toe, vandaar dat Prime Tropics het product naast een grootverpakking van 1 kilo (voor foodserviceklanten) ook in een retailverpakking van 50 gr aanbiedt.

Fernández zegt dat de prijzen van finger limes stabiel zijn en op een niveau liggen dat vergelijkbaar is met dat van dezelfde periode vorig jaar.

Voor meer informatie: 
Edilson Hernández
Prime Tropics
+1 (502) 570 00052
eddy@primetropics.com   

Publicatiedatum: