Onderscheiding voor instrument dat stevigheid blauwe bessen meet

Jaarlijks reikt de Universiteit van Concepción de 'Science with Impact Award' uit. Dit jaar ging de onderscheiding naar landbouwingenieur Christian Correa Farías voor zijn instrument waarmee de stevigheid en interne structuur van blauwe bessen en ander zachtfruit kan worden gemeten. 

Correa werd geprezen om zijn bijdrage aan de ontwikkeling van deze nieuwe technologie om de stevigheid van zachtfruit te meten en zijn licentieverlening aan de start-up Trion. 

De onderzoeker, die de leiding heeft over het Field Robotics Laboratory van de Universiteit van Concepción, legt uit dat het in de tuinbouwsector soms moeilijk is om de effecten van vorst, wind en andere omstandigheden in te schatten. "Dit type schade is niet altijd met het blote oog te zien. We hebben daarom gedurende twee seizoenen testen gedaan om een prototype te ontwikkelen, dat we ingezonden hebben voor de University Patenting Contest."

In 2016 werd patent aangevraagd op de nieuwe technologie, die in 2018 werd toegekend. Op 4 juni vorig jaar werd een licentieovereenkomst tussen de Universiteit van Concepción en Trion Soluciones de Ingeniería getekend voor het op de markt brengen van deze nieuwe techniek. 

Zoals op blueberriesconsulting.com wordt uitgelegd maakt het instrument gebruik van zogenaamde 'load cells' die meten hoeveel druk er op het fruit wordt uitgeoefend. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven