Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Air France KLM Martinair Cargo en Total Touch Cargo verenigen zich in duurzaam vliegtuigbrandstofprogramma

Total Touch Cargo Holland (TTC) en Air France KLM Martinair Cargo (AFKLMP Cargo) zijn een samenwerking aangegaan in het kader van het duurzame vliegtuigbrandstofprogramma van de luchtvaartmaatschappij. In het kader van het partnerschap zal AFKLMP Cargo duurzame vliegtuigbrandstof (SAF) gebruiken op geselecteerde vrachtvluchten van Nairobi - Kenia naar Amsterdam Airport Schiphol, waarbij TTC's verse land- en tuinbouwproducten worden vervoerd.

Bénédicte Duval, van de afdeling Afrika bij Air France KLM Martinair Cargo, verwelkomde Total Touch Cargo CEO/eigenaar Harry van der Plas op het hoofdkantoor van AFKLMP Cargo op Schiphol voor de ondertekening van de formele documenten. De overeenkomst omvat een vaste jaarlijkse investering van Total Touch Cargo die AFKLMP Cargo in staat zal stellen de ontwikkeling en inkoop van SAF verder uit te breiden. De bijdrage van TTC zal worden gebruikt om het kostenverschil tussen conventionele vliegtuigbrandstof en SAF te dekken.

SAF is een vliegtuigbrandstof gemaakt van hernieuwbare bronnen zoals bakolie en dient als een duurzaam alternatief voor fossiele brandstof dat de CO2-uitstoot met minimaal 75% vermindert. Het wordt gemengd met conventionele fossiele brandstof en kan worden gebruikt door alle vliegtuigmotoren.

Total Touch Cargo is gespecialiseerd in het dagelijkse luchtvervoer van verse bloemen, groenten en fruit, kruiden en vis van Nairobi naar Amsterdam. Het bedrijf heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van de koelketensector vanuit Kenia. Om een onberispelijke kwaliteitscontrole te garanderen, beschikt Total Touch Cargo, in een joint venture met Kenya Airways, over eigen opslag- en koelruimten aan de luchtzijde van de luchthaven Jomo Kenyatta in Nairobi. Gemiddeld verlaadt Total Touch Cargo het hele jaar door zo'n 350 ton per week vanuit Kenia.

Pier Luigi Vigada van Air France KLM Martinair Cargo: "Wij zijn verheugd dat een professioneel bedrijf als Total Touch Cargo en haar CEO Harry van der Plas met ons in zee zijn gegaan. Total Touch Cargo is de eerste freight forwarding agent in Afrika die zich committeert aan ons SAF programma. Hun visie op duurzaamheid en enthousiasme over ons programma maken deel uit van een duidelijk pad om de luchtvrachtsector voor dagelijkse goederen een schonere en duurzamere te maken."

Harry van der Plas, CEO/eigenaar bij Total Touch Cargo: "Het SAF programma past perfect in onze visie en drive om een vooraanstaande rol te spelen met betrekking tot innovatieve ontwikkelingen in de sector, alsmede het handhaven van een gerichte strategie om een onderscheidende dienstverlener te zijn met luchtvaartmaatschappijen van topkwaliteit en langetermijnrelaties om optimale klanttevredenheid te bereiken."

Het AFKLMP Cargo SAF-programma stelt verschillende belanghebbenden in de logistieke luchtvrachtsector in staat om een percentage van hun vluchten met SAF te bekostigen. Klanten bepalen hun eigen niveau van betrokkenheid en wij zorgen ervoor dat hun volledige investering wordt gebruikt voor de inkoop van SAF.

Door deel te nemen aan het programma verminderen klanten niet alleen hun CO2-voetafdruk, maar bevestigen zij ook hun betrokkenheid bij het leiden van de sector naar een duurzamere toekomst.

Voor meer informatie: news.klm.com

Publicatiedatum: