Co-op opent allereerste 'micro-supermarkt'

Britse retailomzet daalt onverwacht in augustus
De Britse retailomzet is vorige maand met 0,9% gedaald en is daarmee onveranderd gebleven ten opzichte van een jaar eerder, aldus het Office for National Statistics. Economen gepolst door Reuters hadden voorspeld dat de omzet zou stijgen met 0,5% op maandbasis in augustus en een jaarlijkse groei van 2,7% zou laten zien.
Bron: reuters.com 

Belarus: Eurotorg ziet netto-omzet retail in eerste helft met 10,5% stijgen
Eurotorg, de grootste retailer van Belarus, rapporteerde voor de eerste helft van zijn boekjaar een groei van de nettowinkelomzet met 10,5% j-o-j tot € 820 mln. Het bedrijf schreef deze groei toe aan de opening van nieuwe winkels en een groei van de like-for-like omzet met 3,6%.
Bron: esmmagazine.com 

Jumbo opent eerste Jumbo City-winkel in België
De Nederlandse retailer Jumbo brengt zijn winkelconcept Jumbo City naar België. Op woensdag 15 december zal de supermarktketen in het centrum van Antwerpen aan de Teniersplaats 5 zijn eerste stadswinkel in het land openen. Het Jumbo City-winkelconcept is ontworpen om in te spelen op de behoeften van klanten en bezoekers in de stad.
Bron: esmmagazine.com 

VK: John Lewis en Waitrose zijn niet te koop 
De Britse retailer John Lewis Partnership is niet te koop, zo heeft zijn voorzitter gezegd. "We zijn niet benaderd en belangrijker nog, we zijn niet in de markt om een van beide merken te verkopen," vertelde Sharon White aan verslaggevers.
Bron: reuters.com 

Partnerschap Amazon en Deliveroo in VK en Ierland goedgekeurd
Miljoenen Amazon Prime-leden in het Verenigd Koninkrijk en Ierland krijgen toegang tot de Deliveroo Plus-service, wat betekent dat ze in aanmerking komen voor gratis leveringen wanneer hun bestellingen een waarde van meer dan € 29 hebben. Het partnerschap komt er nadat toezichthouders van de Competition and Markets Authority de investering van Amazon in Deliveroo onderzochten om te zien of het concurrentieproblemen opleverde. 
Bron: cnbc.com 

Frankrijk: Carrefour slaat handen ineen met chef-kok Jean Imbert om een kruimeltaart te verkopen die gemaakt is van "resistente" appelen
Om ervoor te zorgen dat de appeltelers die hard getroffen zijn door de vorst van april dit jaar (die 70% van de Franse teelt heeft beschadigd) toch een afzetmarkt hebben voor hun producten, heeft Carrefour de handen ineengeslagen met chef-kok Jean Imbert en gaat het een crumble (een kruimeltaart met fruit) verkopen die gemaakt is van Carrefour Quality Line-appelen die getroffen zijn door dit onverwachte slechte weer. Dankzij dit initiatief voorkomt Carrefour dat de oogst verloren gaat en biedt het Franse fruittelers een afzetmarkt voor hun producten.
Bron: carrefour.com 

VK: John Lewis chartert schepen om te zorgen dat Kerstvoorraad aankomt
John Lewis chartert een vloot extra schepen, samen met een aantal andere bedrijven, om ervoor te zorgen dat de kerstvoorraad op tijd binnen is. De retailers hebben te kampen met een groot aantal problemen in de toeleveringsketen, van chauffeurstekorten tot vertragingen bij de verlading. John Lewis voorzitter Sharon White verklaarde dat het bedrijf alles op alles zet om ervoor te zorgen dat de Kerstverkoop niet wordt verstoord.
Bron: bbc.com 

VK: Co-op opent allereerste 'micro-supermarkt'
Co-op heeft zijn eerste 'food to go'-aanbieding geïntroduceerd met zijn nieuwe microsupermarktaanbod, nu het consumentengedrag blijft veranderen. De retailer breidt zijn portfolio uit met zijn allereerste 24-uurs zelfbedienings, cashless micro-markt in het hoofdkantoor van de Britse fabrikant en thuisbasis van Henry en Hetty the Hoover, Numatic.
Bron: retailgazette.co.uk 

Volta Trucks haalt € 37 mln op om elektrische bestelwagens naar de straten van Londen en Parijs te brengen
Volta Trucks heeft een financieringsronde van €37 mln opgehaald om zijn plannen te versnellen, te beginnen met een vloot van pilotvoertuigen in Londen en Parijs. De ronde werd geleid door het in New York gevestigde Luxor Capital Group en de terugkerende investeerder Byggmästare Anders J. Ahlström Holding uit Stockholm. Nieuwe investeerders waren onder meer de Amerikaanse fabrikant van elektrische vrachtwagens en batterijen Proterra en aanbodketen management-bedrijf Agility.
Bron: techcrunch.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven