Richard Bevelander, de Groot fruit & vegetables:

"Aanvoer Spaanse mandarijnen zal stuk lager liggen dan vorig jaar"

Tholen - Bij de Groot fruit & vegetables in Breda is het Spaanse steenfruitseizoen goed verlopen en zijn ze nu aan het afronden. Men maakt zich nu op voor het nieuwe Spaanse citrus- en kakiseizoen. "We hebben een goed steenfruitseizoen achter de rug. Door de lagere aanvoer lagen de gemiddelde prijzen voor perziken en nectarines aanzienlijk hoger dan de afgelopen jaren", blikt Richard Bevelander terug.

Inmiddels is ook het Spaanse mandarijnenseizoen voorzichtig opgestart. "We verwachten een normaal seizoen dit jaar. De aanvoer zal volgens onze Spaanse citruspartners waarschijnlijk fors minder zijn dan afgelopen jaar, maar toen was er ook veel Spaans citrus op de markt, dus feitelijk verwachten de producenten een seizoen met normale volumes", vertelt de importeur. "De verwachting is dat de kwaliteit en maatsorteringen dit seizoen goed zijn, maar is er nog wel wat zorg over de ontwikkelingen van de cotonet bacterie die al op een aantal plantages is opgedoken. Deze bacterie is niet gevaarlijk voor de voedselveiligheid, maar heeft alleen invloed op het volume wat er aangevoerd gaat worden."

"Momenteel is er nog volop Zuid-Afrikaans citrus op de markt met Nadorcott, dus de vraag naar Spaanse mandarijnen is nog niet overweldigend groot, maar het wordt wel meegepakt. We zijn gestart met Satsuma/Iwasaki en vanaf week 41 starten we de eigen import van Marisol en Oronules met onze vertrouwde vaste merken Marie Jose en Nummer5. Het merk Jugosas voeren we tegenwoordig zelfs jaarrond met alle soorten." Ook hopen we nog dit seizoen Spaans citrus te verpakken in onze eigen brand Don Mario Eat Now zodat we dit in smaak en kwaliteit onderscheidende product jaarrond kunnen gaan aanbieden."

Met de eerste Spaanse kaki's start de Groot fruit & vegetables pas op als de variëteit Rojo Brillante op de markt is. "De kaki's hebben in Spanje last van dezelfde bacterie als het citrus. Sommige telers verwachten hierdoor aanzienlijk minder product, anderen zeggen dat het meevalt. We gaan er weer voor om onze klanten ook dit seizoen te voorzien van het mooiste en lekkerste Spaans fruit."

Voor meer informatie:
Richard Bevelander
de Groot fruit & vegetables
+31 (0)76 5307 000
richardbevelander@degrootfreshgroup.com 
www.degrootfreshgroup.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven