Argentijnse blauwe bessentelers klaar voor nieuw oogstjaar

De telers van blauwe bessen in Argentinië maken zich op voor een nieuw oogstjaar. De eerste zendingen worden momenteel naar niet- traditionele markten verstuurd, zoals Israël en Indonesië. Dankzij gunstige maatregelen, zoals de afschaffing van bronbelastingen, verwacht de sector een goed oogstseizoen dat het herstel van de concurrentiepositie mogelijk zal maken.

De eerste zendingen markeren het begin van een seizoen waarin voor het eerst maatregelen zullen worden genomen die enige ademruimte bieden aan producenten die hun concurrentiepositie trachten te herstellen ten opzichte van andere leveranciers uit het zuidelijk halfrond, die de afgelopen jaren exponentieel zijn gegroeid.

Wat de ramingen voor het seizoen 2021 betreft, verwacht het Argentijnse Comité voor blauwe bessen dat de gemiddelde totale opbrengst van de laatste jaren op ongeveer 17,5 miljoen kilo per jaar zal worden gehandhaafd. Van deze 17,5 miljoen kilo zal naar schatting ongeveer 9 miljoen worden geëxporteerd voor de versmarkt, ongeveer 3,5 miljoen voor de binnenlandse markt en nog eens ongeveer 5 miljoen voor de export van diepgevroren fruit. De biologische productie groeit nog steeds en neemt van jaar tot jaar toe. In 2020 was de biologische teelt goed voor 35% van de totale productie.

Bron: argblueberry.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven