Computermodellen en replicatie van echte boomgaarden helpen telers opbrengsten te verhogen

Computermodellen kunnen fruittelers helpen bij het ontwerpen en plannen van hun teeltbedrijven van de toekomst. Daarom maken onderzoekers van de Universiteit van Queensland gebruik van "digitale tuinbouw", waarbij het beheer van boomgaarden wordt geoptimaliseerd. Dit gebeurt door het in detail modelleren van echte of nog aan te leggen boomgaarden met langzaam groeiende gewassen, zoals mango's en macadamia's.

Een digitaal model voor een boomgaard met langzaam groeiende gewassen stelt onderzoekers in staat virtuele experimenten uit te voeren op een schaal en met een snelheid die nooit eerder mogelijk waren.


Een digitaal model van een mango-plantage waarmee gewasvoorspellingen en ontwerpopties kunnen worden gemaakt. Afbeelding: QAAFI-UQ

In één voorbeeld werd de tijd die nodig is om te begrijpen hoe een fruitboomgaard moet worden gesnoeid om optimaal zonlicht op te vangen, teruggebracht van tientallen jaren tot dagen of uren. "Het resultaat is een versnelling van de innovatie die de teelt productiever, veerkrachtiger en duurzamer zal maken," vertelde een van de medewerkers van het ontwikkelingsteam aan goodfruitandvegetables.com.au.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven