Co-op en Starship Technologies breiden samenwerking uit

VK: Co-op waarschuwt dat verstoring toeleveringsketen winst volledig jaar zal raken
De Britse supermarktgroep de Co-operative Group rapporteerde een verlies over het eerste halfjaar en waarschuwde dat de verstoring van de toeleveringsketen in het land de winst over het hele jaar onder druk zou zetten. De groep, die eigendom is van haar leden en ook begrafenis- en andere diensten aanbiedt, zei dat het een onderliggend operationeel verlies vóór belastingen van € 17 mln had geleden in de 26 weken tot 3 juli, tegenover een winst van € 65 mln in dezelfde periode vorig jaar. Het tekort weerspiegelt de investeringen in het bedrijf en de kosten van Covid.
Bron: reuters.com 

VK: John Lewis Partnership lijdt minder verlies
Het verlies van John Lewis Partnership is in de eerste helft van het jaar gedaald doordat de inspanningen van de Britse retailer om het tij te keren hun vruchten beginnen af te werpen. De exploitant van het John Lewis-warenhuis en de chique foodretailer Waitrose zei dat het verlies voor belastingen van
€ 33 mln kwam na het uitgeven van bijna € 117 mln aan uitzonderlijke kosten in verband met winkelsluitingen en afvloeiingsregelingen.
Bron: bloombergquint.com 

VK: Sainsbury's maakt het persoonlijk in prijzenslag met rivalen
De Britse supermarktgroep Sainsbury's gaat lagere prijzen aanbieden aan klanten die gebruik maken van zijn digitale getrouwheidsprogramma en zelfscannerdienst, waardoor de banden met het winkelend publiek worden aangehaald en de kosten worden gedrukt in de laatste golf van innovatie die de sector treft.
Bron: reuters.com 

VK: Co-op en Starship Technologies breiden samenwerking uit tot 500 robots in 5 nieuwe steden om CO2 te besparen bij leveringen op de laatste kilometer
Co-op en Starship Technologies hebben bevestigd dat ze van plan zijn hun partnerschap uit te breiden tot 500 autonome voertuigen in heel het VK, terwijl ze in 5 nieuwe steden gerobotiseerde leveringsdiensten introduceren.
Bron: co-operative.coop 

Finland: Kesko komt met glühwein gemaakt van Klasse II- appelen
Kesko gaat glühwein (glögi) op de markt brengen die gemaakt is van afgedankte grondstoffen die anders bij het afval zouden belanden. Het product is ontworpen naar het voorbeeld van Hyvis-sap, waarvoor fruit, bessen en groenten worden gebruikt die eetbaar zijn maar vanwege hun uiterlijk niet geschikt worden geacht voor verkoop in de supermarkt. De drank, Hyvis Glögi, zal worden gemaakt met appelen die op hun kwaliteit zijn gecontroleerd en die niet in de schappen van de supermarkt terecht zullen komen. De eerste Hyvis glögi zullen dit najaar in de Kesko winkels worden geïntroduceerd.
Bron: esmmagazine.com 

Marks & Spencer geeft Brexit de schuld bij sluiting 11 Franse winkels
Marks & Spencer heeft aangekondigd 11 Franse winkels te sluiten omdat ze sinds de Brexit problemen hebben met de bevoorrading van verse en gekoelde producten. De Britse retailgigant zei dat alle 11 franchisewinkels die het samen met partner SFH in Frankrijk exploiteerde tegen het einde van dit jaar zouden sluiten.
Bron: bbc.com 

Co-op nu ook op Amazon.co.uk - Same-Day Grocery Delivery inbegrepen bij Prime
Amazon en Co-op hebben aangekondigd dat klanten nu voor het eerst hun volledige boodschappen kunnen doen en kunnen kiezen uit duizenden Co-op producten op Amazon.co.uk. Vanaf Glasgow kunnen Prime-leden nu boodschappen doen bij de 'Co-op on Amazon', waarbij de levering is inbegrepen voor Prime-leden. Co-op heeft ook plannen aangekondigd om zijn e-commercestrategie te versnellen en een snelle groei te stimuleren in de markt voor community-based thuisleveringen, met een nieuw partnerschap met Amazon en een versnelling van robotleveringen.
Bron: co-operative.coop 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven