Nieuw opgerichte World Macadamia Organisation zet in op promotie en bewustwording

De nieuw opgerichte World Macadamia Organisation (WMO) is officieel gelanceerd in Singapore en heeft als missie de vraag naar macadamia's aan te jagen door de kennis en waardering van dit onderschatte product te bevorderen. 

Uit cijfers en prognoses blijkt dat de aanvoer van macadamia's in de dop tegen 2025 zal verdubbelen en tegen 2030 wellicht zal zijn verdrievoudigd naar 600.000 ton. Om er zeker van te zijn dat vraag en aanbod in evenwicht blijven, en voor het behoud van de premium positie van de macadamianoot, is de WMO van plan de groei te stimuleren en de basis te leggen voor een langdurige, sterke en duurzame markt. 

Jillian Laing, oprichter en CEO van de WMO, beschikt over een uitgebreide achtergrond in de de wereldwijde foodmarketing en was werkzaam binnen diverse segmenten, waaronder snacks, zuivel en catering. Jillian heeft momenteel Auckland, Nieuw-Zeeland, als thuisbasis. 

Jillian: "De WMO is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk die zich inzet voor de macadamiasector. We zullen de macadamianoot positioneren als een gezond, luxe en puur product, waarin gezondheid en luxe op natuurlijke wijze samenkomen, hetgeen aansluit bij de trend voor mindful eten onder consumenten."

Larry McHugh is interim-voorzitter van de interim-raad van bestuur van de WMO. Het bestuur wordt verder gevormd door Myles Osborn en Pieter van de Westhuizen, uit Zuid-Afrika, Michael Russo en Richard Sampson Genest uit Australië. Australië en Zuid-Afrika hebben de oprichtingsfase van de WMO geleid en kijken ernaar uit om andere landen binnen deze organisatie te verwelkomen. De komende maanden zullen er bestuursverkiezingen worden gehouden en zullen er zes directeuren worden gekozen. 

Larry McHugh: "Niet eerder was het zo belangrijk voor de macadamiasector om zich te verenigen en kennis en ideeën uit te wisselen. Samen zullen we sterker en veerkrachtiger zijn om de bekendheid van en vraag naar dit geweldige product te vergroten."

Aangesloten landen komen in aanmerking om vertegenwoordigers af te vaardigen voor de ledenraad, die minimaal twee maal per jaar samenkomt. De eerste virtuele bijeenkomst staat gepland voor oktober en de eerste fysieke bijeenkomst zal in mei 2022 gelijktijdig met INC in Dubai worden gehouden. Tot nu toe hebben zeven van 's werelds grootste macadamiaproducerende landen hun lidmaatschap bevestigd, waaronder Australië, Guatemala, Hawaii, Kenia, Malawi, Zuid-Afrika en Vietnam. 

De focus van de WMO zal in eerste instantie gericht zijn op drie aspecten: het ontwikkelen van de vraag op de opkomende Indiase markt, het verhogen van de consumptiefrequentie in China en het ontwikkelen van de vraag binnen het zich snel ontwikkelende segment van plantaardige voeding.

De WMO zal gezondheidsonderzoek faciliteren, bruikbare data verzamelen en de internationale productstandaarden op één lijn brengen. 

Voor meer informatie: 
World Macadamia Organisation
info@worldmacadamia.com 
www.worldmacadamia.com 
LinkedIin


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven