Aldi gaat voor Planet Proof

Discounter Aldi kwam in de jaren '70 als eerste discounter naar Nederland met producten van hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs. De consument is sinds die tijd kritischer geworden op duurzaamheid. Erna van der Wal van Aldi Nederland legt uit dat Planet Proof daarbij een belangrijke rol speelt. 

Leveranciers Koolen Champignons en Greydanus zijn beide On the Way to Planet Proof en vertellen over hun ervaring met Aldi. “Duurzaamheid staat bij iedereen hoog op de agenda, maar het kan soms lang duren voor er echt iets verandert. Bij Aldi pakten ze dat anders aan en zeiden ze: 'Teun, we gaan hiermee aan de slag, we gaan dit gewoon doen.' En een paar maanden later hadden we alle verpakkingen duurzamer gemaakt. Zo kan het ook”, aldus Teun Koolen.

Klaas Greydanus: “Er worden met Aldi zeker afspraken gemaakt over duurzaamheid, bijvoorbeeld in het kader van het onafhankelijke keurmerk On the way to PlanetProof. Aldi blaast nooit zo hoog van de toren, ook niet op het gebied van duurzaamheid, maar we merken aan dat soort afspraken dat ze eigenlijk best wel vooroplopen.”

Klik hier voor het hele artikel in het AD

Bron: AD (branded content)


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven