Franse start-up temperatuurloggers haalt 2,5 miljoen euro op

De in het Franse Montpellier gevestigde start-up Koovéa, in 2018 opgericht door Adrien Content, Yohann Caboni en John Aldon, heeft 2,5 miljoen euro opgehaald bij IRDI, Sofilaro en BPI France om de groei te kunnen versnellen “en de Franse leider te worden op het gebied van temperatuursensoren en temperatuurregelaars,” kondigden de drie medeoprichters aan.

De specialist in het transport van gevoelige producten, met oplossingen die volledig in Frankrijk zijn ontwikkeld voor het zonder onderbreking kunnen monitoren en regelen van de temperatuur, is een toetreding tot de internationale markt aan het voorbereiden.

“Met behulp van onze technologie, ontworpen en gemaakt in Frankrijk, kunnen we in alle eenvoud het respect van de koudeketen garanderen, in elke fase en voor alle deelnemers binnen de logistiek.

“Onze klanten kunnen profiteren van een volledig gepersonaliseerd systeem, aangepast aan hun specifieke behoeften, de reactiviteit van een toegewijde ondersteuningsdienst en een goede schaalbaarheid van de oplossing,” legt Adrien Content, medeoprichter van Koovea, uit.

“Deze financiële injectie betekent voor ons een logische voortzetting van onze sterke groei van de afgelopen 12 maanden en een beloning voor de inspanningen die al onze teams sinds de oprichting van het bedrijf hebben geleverd. Met deze kapitaalinjectie kunnen we onze ontwikkeling in Frankrijk versnellen door ons personeelsbestand tegen het einde van 2022 opnieuw te verdubbelen en tegelijkertijd de volgende stap voorbereiden: onze toetreding tot de internationale markt.”

Bron: actu.fr
Foto: © Koovea


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven