Rampzalig Italiaans watermeloenseizoen bijna voorbij

"Ik kan me geen seizoen herinneren waarin de prijzen voor watermeloenen zo lang zo laag waren"

“De laatste hoeveelheden watermeloenen zijn bestemd voor de Italiaanse en Europese markt. De bevoorrading stopt aan het eind van deze week. Het is een abnormaal seizoen, met één gemeenschappelijke noemer, namelijk de lage prijzen gedurende het grootste deel van de afzetperiode”, zegt Antonio Ciaccia, eigenaar van het Italiaanse Azienda Agricola Ciaccia, dat over ongeveer 200 hectare watermeloenen beschikt en verscheidene nationale en internationale afnemers heeft.

“Zelfs in de laatste dagen van de afzet lijken de prijzen zich niet te herstellen. Momenteel bedraagt de prijs die de telers ontvangen voor watermeloenen €0,15 per kilo, maar de markt lijkt niet zo happig op watermeloenen. Dit jaar hebben we te maken gehad met extreem hoge temperaturen, droogte en extreme weersomstandigheden en de handelscrisis, die heeft geleid tot een aanzienlijke daling van de prijzen. Ik kan me geen seizoen herinneren waarin de prijzen zo lang zo laag waren.”

“Het weer werkte ook niet mee in het laatste deel van het seizoen. In de afgelopen week is de consumptie als gevolg van het onstabiele weer ook gedaald in Midden- en Zuid-Italië. Dit zijn juist de regio's waar de bestellingen altijd hoog zijn geweest, maar die het tekort ten opzichte van de noordelijke gebieden niet hebben kunnen compenseren. In de rest van Europa was het nog erger. Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk kenden een bijzonder koele en regenachtige zomer, waardoor de consumptie niet van de grond is gekomen.”

“Vorig jaar eindigde ons seizoen halverwege augustus, omdat de vraag het aanbod overtrof. Een totaal andere commerciële situatie dan de huidige. Nadat de laatste pallets zijn vertrokken, zullen wij overgaan tot de schoonmaakoperaties van ons verwerkingsbedrijf in Nardò (Lecce),” zegt Antonio tot slot.

Voor meer informatie:
Antonio Ciaccia
Azienda Agricola Ciaccia Sarl
Via Avetrana km 21,4
73048 Nardò (Lecce) Italië
(+39) 328 6814855
info@aziendaciaccia.com
aziendaciaccia.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven