Spanje: Glovo neemt Lola Market en Mercadão over

Finland: Kesko Group ziet omzet in augustus met 9,7% stijgen
Kesko Group rapporteerde in augustus een omzetgroei van 9,7% j-o-j (+7% op vergelijkbare basis) tot € 971,8 mln. De omzet van de AGF-afdeling van het bedrijf groeide met 1,6% en kwam in deze periode uit op € 503,8 mln.
Bron: esmmagazine.com 

Polen: Allegro in gesprek om Tsjechische online retailer Mall Group te kopen
Het Poolse e-commerce platform Allegro is in gesprek over de mogelijke overname van de Tsjechische online retailer Mall Group, meldde het Tsjechische financiële dagblad Hospodarske Noviny. De gesprekken zijn in de laatste fase, maar kunnen ook worden afgerond zonder transactie, zei de krant, verwijzend naar niet nader genoemde bronnen.
Bron: reuters.com 

Het in Barcelona gevestigde Glovo breidt zijn Q-Commerce divisie uit
Glovo, een van 's werelds grootste spelers op het gebied van multi-categorie bezorging, heeft aangekondigd dat het een overeenkomst heeft bereikt voor de overname van de boodschappenbezorgbedrijven Lola Market en Mercadão. De financiële details van deze overnames zijn niet bekendgemaakt, maar aangezien Glovo eerder dit jaar in zijn Serie F-financieringsronde € 450 mln ophaalde, heeft de Spaanse scale-up zeker genoeg fondsen om in de nabije toekomst nog veel meer van dergelijke overnames te doen.
Bron : eu-startups.com 

Spar Schotland verwelkomt nieuwste toevoegingen aan zijn transportvloot
Spar Schotland heeft € 1,8 mln geïnvesteerd in een vloot van nieuwe voertuigen. De eerste van 12 nieuwe opleggers werden onlangs geleverd aan hun distributiecentrum in Dundee, waarvan er vanaf 1 september een aantal op de weg zullen rijden. De nieuwe opleggers, die in Schotland zijn gebouwd door Gray and Adams uit Fraserburgh zijn uitgerust met de nieuwste Thermo King A400 Advancer koelunits. Deze units verbeteren de brandstofefficiëntie met ongeveer 30% en verminderen de CO2-uitstoot aanzienlijk.
Bron: spar-international.com 

VK: € 5,8 mln extra kosten voor Ocado door chauffeurstekort
Ocado verwacht dat de kosten met € 5,8 mln zullen stijgen omdat het de lonen verhoogt en bonussen aanbiedt om bezorgers aan te trekken te midden van massale tekorten. 
Bron: cips.org 

Spanje: DIA neemt deel aan proefproject voor energie-efficiëntie
De Spaanse retailer DIA heeft zich aangesloten bij het proefproject Super-Heero, dat de energie-efficiëntie in kleine en middelgrote supermarkten wil verbeteren. Dit initiatief, dat wordt gefinancierd door de Europese Commissie in het kader van het Horizon 2020-programma, zal de retailer in staat stellen om het projectconcept op praktisch niveau uit te voeren, de resultaten te evalueren en het te repliceren op andere locaties en in verschillende soorten bedrijven.
Bron: esmmagazine.com

VK: wilko kondigt investering in StreetDrone aan
Retailer wilko heeft een grote investering aangekondigd in het toonaangevende autonome bezorgbedrijf van het Verenigd Koninkrijk, StreetDrone. De investering van €3,5 mln geeft de retailer een aanzienlijk belang in het bedrijf, waardoor het zich in de voorhoede bevindt van investeringen in retailtechnologie in de snelgroeiende autonome voertuigensector.
Bron: shdlogistics.com 

VK: John Lewis Partnership biedt dit feestseizoen 7.000 tijdelijke functies
Het John Lewis Partnership biedt deze kerst meer dan 7.000 tijdelijke functies aan in het hele land, 2.000 meer dan vorig jaar, om tegemoet te komen aan de toegenomen vraag tijdens de drukke feestperiode en om klanten te helpen krijgen wat ze nodig hebben om de feestdagen door te brengen.
Bron: waitrose.pressarea.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven