Het weer in Egypte had zijn weerslag op de oogst, maar kwaliteit is goed

"We verwachten dat de vraag naar granaatappelen de komende weken aan zal trekken"

Het seizoen van de Egyptische Wonderful-granaatappelen staat op het punt te beginnen. Volgens een exporteur heeft het weer effect gehad op de oogstopbrengsten, maar wel voor grotere maten gezorgd. Het bedrijf richt zich dit seizoen op diverse markten in Europa, Rusland, Zuidoost-Azië en Canada. 

Volgens Ralph Nakhal, die werkzaam is bij het Egyptische exportbedrijf Tomna, is de kwaliteit van de Egyptische granaatappelen dit seizoen beter. "Tot dusver zijn de vooruitzichten voor het granaatappelseizoen prima. Over een week zullen we starten met het verladen van een lokaal ras, dat zeer zoet van smaak is. Hierna beginnen we aan de oogst van het ras Wonderful, die ongeveer tot half oktober zal duren. De granaatappelen zijn dit seizoen van betere kwaliteit en dit zal zeker bijdragen een een succesvol exportseizoen."

Hoewel de vraag naar granaatappelen stabiel is, verwacht Nakhal dat de vraag verder aan zal trekken zodra het ras Wonderful de markt bereikt. "We hopen dit jaar een fors aantal, zo'n 1.000 ton, te kunnen exporteren naar Zuidoost-Azië, Rusland, Canada en Europa. Het weer heeft absoluut zijn weerslag gehad op de opbrengsten per boom maar vanwege de hoge temperaturen tijdens de bloei in maart zijn de maten dit jaar wel groter. Momenteel is de vraag naar granaatappelen stabiel, maar we rekenen erop dat deze zal groeien wanneer Wonderful op de markt komt."

Ondertussen houdt Tomna zich ook bezig met het planten van knoflook voor het komende seizoen. "We denken tot medio december granaatappelen te kunnen exporteren, waarbij de vraag steeds verder toe zal nemen. Op dit moment zijn we ook druk bezig met het plantseizoen van onze knoflook, dat nog tot half oktober zal duren. We hebben hoge verwachtingen voor het komende knoflookseizoen, evenals voor het granaatappelseizoen!" zegt Nakhal tot besluit. 

Voor meer informatie: 
Ralph Nakhal
Tomna for Agricultural Investment
+20 100 2717 275
ralph@tomna.farm  
www.tomna.farm 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven