John van Laethem:

"Zoek het niet te ver, wij hebben de eerste Belgische gember"

"Het zijn uitzonderlijke tijden, maar bijzondere tijden zorgen ook
voor nieuwe ideeën. Bij Van Laethem zijn we continu bezig met het onderzoeken welke nieuwe soorten we kunnen toevoegen aan ons Belgische assortiment speciale kruiden, eetbare bloemen en mini groenten uit eigen serre", vertelt John van Laethem.

"Enkele van deze nieuwe soorten zijn bijvoorbeeld de pequino, kaasjeskruidbloem en voor het eerst op de Belgische markt echte Belgische gember. Volledig geteeld in ons eigen teeltbedrijf te Vlezenbeek zonder ook maar enige vorm van pesticiden of gewasbescherming te gebruiken en gecertificeerd volgens de GlobalGAP-standaarden en dit als eerste in België.""Bij Van Laethem ervaren wij dit project als een bevestiging van de vooruitstrevende visie binnen het bedrijf teneinde onze positie
in de markt te bestendigen. Gember is altijd al een van de lievelingsproducten geweest van de zaakvoerder en vandaar de
keuze voor dit project."

"Wij hebben een verse jonge gember kunnen ontwikkelen die verfijnd pittig is van smaak zonder grote vezels. De ideale gember dus om te verwerken in exotische gerechten. Ook het blad van de gember kunnen we op deze manier vers in plaats van diepgevroren op de markt brengen", vertelt John. "Deze gember is superieur in zijn verfijnde smaak tegenover de gember uit verre landen. We zorgen hiermee tevens dat onze ecologische voetafdruk verkleint. Iets waar wij als bedrijf steeds de nodige aandacht aan besteden."

Of het project op grotere schaal rendabel is? "Dat is nog zeer de vraag, maar wij concentreren ons met dit product vooral op een nichemarkt. Een korte trip tot bij ons en je vindt wat je zoekt", besluit John, die tot slot nog wijst op hun blogspot voor inspiratie met gember.

Voor meer informatie:
John Van Laethem
Van Laethem 
Brussel werkhuizenkaai 112 - M27
Postweg 20 Vlezenbeek, België
Tel +32 2 569 18 45
mob+32 475 28 52 65
john@vanlaethem.eu 
www.vanlaethem.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven