De pruimenmarkt in Oekraïne, Moldavië, Polen en Rusland

De meeste van de grootste pruimentelers in Oost-Europa verkopen hun producten nu tegen lagere prijzen dan vorig jaar. Dit betekent echter niet dat alle telers ontevreden zijn. Bovendien verschilt de marktsituatie in elk land. Zo is het pruimenseizoen in Oekraïne het slechtste dat telers in de afgelopen jaren hebben meegemaakt, maar voor andere landen is het een van de beste.

De handelaren hoopten dat de prijzen in 2021 niet lager zouden liggen dan vorig jaar. Alleen in Rusland komt de gemiddelde groothandelsprijs voor pruimen vandaag echter ruwweg overeen met het niveau van vorig jaar, terwijl de prijzen in Moldavië, Polen en Oekraïne lager liggen dan in 2020.

In een artikel op east-fruit.com wordt uitgelegd dat de meest opvallende daling van de groothandelsprijzen voor pruimen, meer dan anderhalf keer, plaatsvond in Oekraïne.

Vorig jaar was de prijs hoger, omdat een groot deel van de oogst verloren ging als gevolg van vorst. Het pruimenareaal in Oekraïne werd wel uitgebreid, aangezien er in de Europese Unie veel vraag naar pruimen is.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven