Sainsbury’s sluit alle winkels komende tweede Kerstdag

VK: Ocado Retail verliest € 41 mln aan orders door brand in magazijn
Britse online supermarkt Ocado Retail verklaarde dat een brand in juli in zijn grootste geautomatiseerde magazijn in Erith, Zuidoost-Londen, € 41 mln van de omzet in zijn laatste kwartaal kostte. 
Bron: reuters.com 

VK: Tesco nul-afval proef start in 10 winkels in Engeland
Supermarktketen Tesco gaat in 10 winkels in Oost-Engeland een proef doen met een afvalvrije boodschappendienst. Klanten zullen gewone huishoudelijke artikelen kunnen kopen in herbruikbare verpakkingen die naar de winkel kunnen worden teruggebracht om opnieuw te worden gebruikt. 
Bron: bbc.com 

Auchan introduceert 'Pick&Go'-service in Portugal
Auchan Retail Portugal heeft een nieuwe online afhaalservice voor boodschappen geïntroduceerd, gericht op stedelijke consumenten die waarde hechten aan snelheid en gemak. Er zijn 2 'Pick&Go'-ruimtes geopend in Lissabon, in Benfica en in Praça Paiva Couceiro en de service is ook te vinden in de MyAuchan-winkel aan Rua Pedro Nunes.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Morrisons-bieder CD&R bereikt akkoord met pensioen trustees
Clayton Dubilier & Rice, de overnemer van Morrisons, zegt dat het een akkoord heeft bereikt met de pensioenbeheerders van de Britse supermarktketen om extra zekerheid en steun te bieden aan de regelingen.
Bron: reuters.com 

VK: Ocado Retail heeft 'kleine zakken' en slechte beschikbaarheid van producten
De voorzitter van online supermarktgroep Ocado Retail verklaarde dat hoewel er "kleine zakken" en slechte beschikbaarheid van producten op dit moment is, het niet slechter is dan het gemiddelde van de afgelopen 18 maanden, ondanks verstoring van de toeleveringsketen in het VK.
Bron: reuters.com 

VK: Sainsbury’s sluit alle winkels deze tweede Kerstdag als dank aan collega's
Sainsbury's heeft bevestigd dat het alle winkels gesloten zal houden op tweede Kerstdag. Sainsbury's is de eerste keten die aankondigt dat het al zijn supermarkten, buurtwinkels en benzinestations op zondag 26 december gesloten houdt. Alle Argos en Habitat winkels zullen die dag ook gesloten blijven.
Bron: about.sainsburys.co.uk 

VK: Omzet supermarkten lager, maar nog steeds hoger dan voor de pandemie
De omzet van supermarkten is in de meest recente periode van 12 weken met 1,9% gedaald, maar ligt nog steeds ruim boven het niveau van voor de pandemie, zo blijkt uit cijfers van Kantar. Ondanks de waardedaling in de periode tot 5 september lag de omzet nog steeds 8,7% hoger dan vóór de Covid, waaruit blijkt dat de gevolgen van de pandemie nog steeds in de hele sector voelbaar zijn.
Bron: talkingretail.com 

VK: Morrisons gaat eerste 'zero waste'-winkels testen
Morrisons heeft plannen aangekondigd om tegen 2025 6 'zero waste'-winkels te openen waar alle verpakkingen en onverkochte voedingswaren worden gerecycleerd. De supermarkt zal ook recyclingpunten introduceren voor klanten voor producten die normaal niet worden opgehaald op vuilnisophaaldagen, zoals wikkels, lege chipsverpakkingen en mondkapjes. Als de proef in 6 winkels in Edinburgh een succes wordt, zal Morrisons de formule volgend jaar uitrollen in alle 498 supermarkten in het VK.
Bron: thenational.scot 

Ierland: Forecourt retailer Circle K koopt 10 winkels in Dublin
Circle K, een Canadees tankstationconcern, wil in steden in Ierland winkels openen nadat het zijn eerste overeenkomst in Dublin heeft gesloten. Circle K, dat eigendom is van de beursgenoteerde groep Alimentation Couche-Tard, begeeft zich voor het eerst op het gebied van supermarkten in Ierse steden en stadscentra met de overname van 10 prominente winkels in Dublin van de Griffin Group, die deze momenteel exploiteert onder de vlag van Londis.
Bron: irishtimes.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven