Topman Marks & Spencer noemt Brexit-controles "zinloze bureaucratie"

De Britse supermarktketen Marks & Spencer heeft de Brexit-grenscontroles van de EU "zinloze bureaucratie" genoemd nu de Britse regering overweegt de controles op de AGF-export uit te stellen uit vrees voor toenemende druk op de bevoorrading van supermarkten in de aanloop naar Kerstmis.

Archie Norman, topman van M&S, heeft verklaard dat de regels voor de export die moeten worden gespiegeld aan de import uit Ierland en het vasteland, hebben geleid tot vertragingen van 24 uur en "geen enkel doel dienen", aangezien de normen op één lijn met de EU blijven staan. Norman noemde ze "een zinloze exercitie".

Hij zei ook dat de bevoorrading voor Kerstmis problematisch zou worden door het tekort aan vrachtwagenchauffeurs. "Wat we hebben ontdekt is dat de EU-regels voor de grenzen en hun douane-unie totaal verouderd zijn en niet geschikt voor het doel waarvoor ze zijn ontworpen, het is een bureaucratische warboel. Ons product, onze verse broodjes en kant-en-klaarmaaltijden, die naar Ierland of Frankrijk gaan, lopen ongeveer een dag vertraging op, dat is niet goed als je een broodje bent. Wij krijgen ongeveer 80% van onze producten door, in Frankrijk minder dan dat omdat de Fransen nogal streng zijn," vertelde hij aan fpcfreshtalkdaily.co.uk.

Verwacht wordt dat de regering zal aankondigen of zij de controles op importproducten zal uitstellen, maar bedrijfsleiders zeggen dat dit niet de oplossing is. Het probleem zit hem volgens hen veel meer in het tekort aan vrachtwagenchauffeurs.

Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven