XAG zelfrijdende robot voor Japanse fruittelers

Japanse telers hebben het moeilijk om hun hoogwaardige fruitteelt op peil te houden door een uitgesproken tekort aan arbeidskrachten. Daarom komen de autonome landbouwrobots van XAG nu van pas bij het beheer van de boomgaarden. Sinds XAG in juni de R150 op de Japanse markt introduceerde, heeft deze robot proeven gedaan met het besproeien van gewassen in verschillende boomgaarden, zoals appel-, druiven-, watermeloen- en citrusboomgaarden.

Telers van Shine Muscat-druiven omarmen automatisering
In de Japanse Yamagata Prefectuur, een van de vier belangrijkste teeltgebieden van de premium druivensoort Shine Muscat, hebben telers de prestaties getest van de XAG R150 robot bij het verzorgen van hun druivengaarden.

Volgens en.prnasia.com kan de XAG R150 nauwkeurig sproeien op het gewas en ongedierte, insecten of ziekten afweren. Dit kan niet alleen de gevolgen verzachten van de vergrijzing van het platteland en de afname van het aantal arbeidskrachten in de tuinbouw, maar ook de nadelige gezondheidseffecten verminderen voor werknemers in de tuinbouw die voorheen moesten bukken met repeterende bewegingen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven