Goede opbrengsten voor Britse blauwe bessen

Het is een goed jaar geweest voor blauwe bessen in het VK. Na een late start zijn de opbrengsten goed en het weer was gunstig. "We hebben hier geen last gehad van vorst of storm," vertelt Chris Chinn van Cobrey Farms, die blauwe bessen teelt in de Wye Valley in Herefordshire. "De blauwe bessenteelt in tunnels is door het slechte weer in mei wat later op gang gekomen dan normaal, maar de opbrengsten waren goed. Het seizoen had z'n uitdagingen, want ook in Noordoost-Europa was de opbrengst goed. Ook de oogst van het zuidelijk halfrond is al op de markt gekomen."

De oogst uit Noord-Europa zal vanaf nu beginnen weg te vallen, maar Cobrey Farms zal tot oktober met dezelfde hoeveelheden doorgaan.

Hoewel de Britse blauwe bes niet de iconische status heeft van de aardbei of de asperge zal volgens Chris de Britse consument een Britse blauwe bes verkiezen boven importexemplaren. "Naarmate meer fruit van eigen bodem beschikbaar komt, wordt de consument zich meer bewust van het product."

Tijdens de pandemie hebben de retailers de verpakkingen groter gemaakt, omdat mensen minder vaak boodschappen gingen doen. Op dit moment koopt de consument weer min of meer als voor de pandemie. Toch zijn er nog steeds grootverpakkingen blauwe bessen verkrijgbaar en als ze goed geprijsd zijn, zal de consument ze nog steeds kopen.

"We hebben met andere telers samengewerkt om het voor ons allemaal zo goed mogelijk te laten verlopen. We proberen ook een zo goed mogelijke werkgever te zijn om werknemers aan te trekken en te houden. We hopen dat het proefproject voor seizoenarbeiders een permanent karakter krijgt, want zonder dit project hadden we het seizoen dit jaar niet kunnen doorkomen. We zijn nu in onzekerheid over wat er volgend jaar met de arbeidskrachten gaat gebeuren, maar zonder mensen runnen we geen bedrijf."

Voor meer informatie:
Chris Chinn
Cobrey Farms
+44 1989 562 770
chris@cobrey.co.uk     
www.cobrey.co.uk    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven