Waterschaarste dwingt Syrische telers in Aleppo gewassen te vernietigen

In verschillende gebieden op het platteland van Aleppo in Syriƫ heerst droogte omdat door het overvloedige gebruik van grondwater veel waterputten zijn opgedroogd. Dit alles voorspelt grotere problemen in verband met waterschaarste in de toekomst.

Bassam Hamsho, een geologisch ingenieur en inwoner van Suran, schrijft de waterschaarste op het platteland van Aleppo, die tot het verlies van oogsten heeft geleid, toe aan de ondoordringbare ondergrondse rotsen in het gebied. Deze rotsen verhinderen namelijk dat regenwater de grondwaterlaag voedt.

In de afgelopen twee jaar is volgens Hamsho op het platteland van Aleppo een vermindering van de neerslaghoeveelheden vastgesteld. Dit jaar viel minder dan 20% van de gemiddelde jaarlijkse neerslag, waardoor een groot aantal waterputten in de regio is opgedroogd.

Een groenteteler in de stad Suran, ten noorden van Aleppo, beweerde dat hij geen andere keuze had dan bijna 15.000 stuks zomergroenten te rooien omdat hij niet genoeg water had om ze te irrigeren. Veel telers uit hetzelfde gebied moesten groenteplanten weghalen die in de zomer waren geteeld, maar die het niet hebben gered.

Bron: english.enabbaladi.net
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven