Marcel van Elswijk

14 september 1981, 40 jaar geleden begonnen in de groenten. 32 jaar van Rijn en nu alweer 8 jaar Best Fresh.Aan de hand van Rein de Brabander, een fantastisch mens, toevalligerwijs op een trainingsavond vroeg hij wat voor werk ik deed waarop ik zei dat ik even zonder zat na mijn horecaperiode waarop hij toen zei nu niet meer, kom morgen maar even langs bij ons.
Ik zei nog: wie is ons?
Nou bij van Rijn in 's Gravenzande, in de groenten.
Zogezegd, zogedaan, leuk voor een paar weken dacht ik nog, mooie overbrugging tot ik weer iets voor vast had gevonden, hoe anders liep het? 🥰
32 fantastische jaren gehad, begrippen geleerd als tomaten dekken, sla blazen, sla stickeren, kon eigenlijk het daglicht niet verdragen 🤗, en pondjes spruiten maken. Altijd met geweldige collega's die respectvol met elkaar omgingen, kan me echt geen grote ruzies herinneren.
De handel zien veranderen van redelijk intiem naar het grote werk van vrachtwagens vol maken met dozen sla over de pallets heen, dakhoog, tot volle wagens tomaten binnen een kwartier vol en rijden maar.
Van dolletjes door nieuwelingen naar de buurman te sturen voor de komkommerhamer, om de komkommers recht te te slaan of voor nietjes voor de A tomaten, natuurlijk had de buurman die spullen ook nét weer aan een andere buurman uitgeleend.
Wat dat betreft is de tijd wel enigszins veranderd want die fratsen hoor je tegenwoordig niet meer.
Al met al zijn die 40 jaar voorbijgevlogen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven